Dikkie Dik strijdt ook tegen huidkanker!

In het kader van de Landelijke Campagne ter voorkoming van Huidkanker, brengt Stichting Melanoom in april een speciaal boekje uit van Dikkie Dik: Dikkie Dik en de smeerpoes. Met dit boekje over de bekende rode kater wil de stichting ouders met jonge kinderen bewust maken van het belang van zonbescherming om huidkanker te voorkomen.

Zoals ieder jaar speelt de zon in de komende maanden een steeds prominentere rol in Nederland. Omdat er een direct verband bestaat tussen het oplopen van schade van het DNA in de huidcellen op jonge leeftijd en het ontwikkelen van huidkanker op latere leeftijd, brengt Stichting Melanoom in samenwerking met Gottmer Uitgeverij een door Jet Boeke geschreven Dikkie Dikboekje uit, dat zich speciaal richt op zonbescherming bij jonge kinderen ter preventie van huidkanker.

Komende jaren wordt er een explosie aan huidkankerpatiënten verwacht: een huidkankerpandemie, veroorzaakt door een te beperkte aandacht in het verleden voor het belang van bescherming tegen zonkracht. “De voorspelde huidkankerepidemie is nu begonnen, op de polikliniek zien we een forse toename aan huidkankerpatiënten!” (Prof dr. Wilma Bergman, dermatoloog LUMC)

De maand mei is uitgeroepen tot de nationale huidkankermaand en tijdens deze maand verzorgen verschillende organisaties samen op landelijk niveau een bewustwordingscampagne voor het belang van goede bescherming tegen de zon om huidkanker te kunnen voorkomen.

Lancering van het boekje
Dikkie Dik en de smeerpoes is op 10 april 2010, tijdens de Landelijke contactdag van de Stichting Melanoom intern aan haar leden gepresenteerd. Aansluitend heeft Stichting Melanoom tien boekjes gedoneerd aan de VoorleesExpress. Hiermee hoopt de stichting de boodschap van zonbescherming ook onder de aandacht te brengen bij de doelgroep van het project Taalarme gezinnen in 10 Nederlandse steden.

Verkrijgbaar
Het boekje is vanaf 26 april 2010 verkrijgbaar bij Stichting Melanoom.
De opbrengsten van het boekje gaan naar activiteiten ter preventie van huidkanker. Daarnaast heeft het boekje Dikkie Dik en de smeerpoes vanaf 26 april een eigen website: dikkiedikendesmeerpoes.nl. Hierop staat informatie over onder andere het initiatief en over de totstandkoming van het boekje. De site bevat ook tips over veilig zonnen.

Betrokken partijen
Het boekje Dikkie Dik en de smeerpoes verschijnt ter gelegenheid van het 15-jarige bestaan van Stichting Melanoom en wordt ondersteund door KWF Kankerbestrijding, La Roche-Posay, de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten (NvH), het Huidfonds en de Nederlandse Vereniging voor Dermatologie en Venereologie (NVDV).

Initiatiefnemer: Stichting Melanoom
Uitgeverij:J.H. Gottmer
Auteur: Jet Boeke
Verkrijgbaar: bij Stichting Melanoom
Blog: Dikkiedikendesmeerpoes.nl
Verkoopprijs: € 8,95

Plaats een reactie