Ruime keuze en kwaliteit van digitale kabel geeft patiënten ‘huiskamergevoel’

0
646

UPC Business lanceert op de beurs Zorg & ICT van 30 maart tot 1 april Digital-TV-over-IP (DTV) voor ziekenhuizen en zorginstellingen. Via een supersnelle glasvezel levert UPC Business een pakket van 56 TV-kanalen en 35 radiozenders aan het ziekenhuisbed. Hiervoor zijn geen grote extra investeringen in randapparatuur nodig. Patiënten wanen zich door de hoge beeld en geluidskwaliteit in hun eigen huiskamer.

Het Universitair Medisch Centrum Utrecht (UMC) heeft in 2009 als eerste 800 bedden succesvol aangesloten op Digital-TV-over-IP. Stella van den Bergh, Consultant Multimedia van UMC Utrecht: Het is een kleine revolutie in ziekenhuisland gebleken: andere ziekenhuizen bellen ons tegenwoordig omdat ze ook willen wat wij nu hebben. Digitale televisie op deze manier aan het bed is vele malen efficiënter en van hogere kwaliteit.’

Zender met patiënteninformatie
Met de extra mogelijkheden van digitale TV voor ziekenhuizen en zorginstellingen ontstaan ook de mogelijkheden om later speciale ziekenhuis themakanalen toe te voegen. Bijvoorbeeld een eigen patiëntenintranet, een kanaal met informatie over medicijngebruik of aparte kindertelevisie.

Klaar voor de toekomst
Met digitale TV leveren zorginstellingen een hogere kwaliteit aan hun patiënten. UPC Business werkt voor haar digitale TV service nauw samen met de belangrijkste leveranciers van ‘next–generation’ bedterminals. Dus naast TV en radio kan ook telefoon en internet via dezelfde toekomstvaste verbinding en terminal worden geïntegreerd. Zelfs inzage door de patiënt in zijn eigen Elektronische Patientendossier (EPD) zou in de nabije toekomst kunnen worden toegevoegd.

Over UPC Business
UPC Business levert internet-, televisie-, telefonie- en netwerkoplossingen aan de zakelijke markt in Nederland. UPC Business vindt voor elke klant de beste oplossing door eigen diensten te combineren met diensten uit een netwerk van innovatieve partners. UPC Business is onderdeel van UPC Nederland en UPC Business Europe.

UPC Business is met haar diensten marktleider in de zorg. Ruim 80% van de zorginstellingen in Nederland maakt gebruik van telefonie, internet en/of tv-diensten van UPC Business.