Dierenbeschermer van het Jaar 2011

Vanaf dinsdag 20 september 2011 kan het publiek stemmen op de genomineerden voor de Dierenbeschermer van het Jaar-verkiezing. Tot en met 2 oktober kan via de website van de Dierenbescherming  gestemd worden op dierenliefhebbers die iets speciaals hebben gedaan voor dieren. Op maandagavond 3 oktober 2011 (de vooravond van Werelddierendag) wordt tijdens het Dierenbeschermers Gala in Amsterdam de winnaar bekend gemaakt.

De verkiezing van de Dierenbeschermer van het Jaar wordt georganiseerd samen met Hart van Nederland. Deze week stelt het nieuwsprogramma van SBS6 met filmpjes de genomineerden aan het publiek voor. De filmpjes zijn daarna te bekijken op de website van de Dierenbescherming . De presentatie van het Dierenbeschermers Gala is in handen van Hart van Nederland-presentatrice Milika Peterzon.

Andere categorieën
Tijdens het gala in Amsterdam worden ook prijzen uitgereikt in andere categorieën. Zo is er een prijs voor de Jonge Dierenbeschermer van het Jaar en worden een wetenschapper, een bedrijf en een overheid aangemoedigd met de Lefprijzen (Lef in het Lab, Lef in het Bedrijfsleven en Lef bij de Overheid).

Met de prijzen wil de Dierenbescherming mensen en instellingen die meehelpen het dierenwelzijn van dieren te verbeteren bedanken en in het zonnetje zetten. De prijs moet daarnaast nog meer mensen stimuleren zich in te gaan zetten voor dieren. In Nederland is namelijk nog veel te winnen op het terrein van dierenwelzijn. Zo zitten er miljoenen dieren in de vee-industrie, worden veel huisdieren niet goed verzorgd en wachten duizenden dieren in tientallen asielen op een nieuw baasje.

Genomineerden
Op dierenbeschermervanhetjaar.dierenbescherming.nl staan alle namen van de genomineerden en de reden waarom ze genomineerd zijn.

Plaats een reactie