Diakonessenhuis transparant over feiten en cijfers

Objectieve informatie vinden over ziekenhuizen, operaties en behandelingen is nog niet zo gemakkelijk. Vergelijken ook niet. Het Diakonessenhuis vindt het belangrijk open te zijn over prestaties en wil iedereen toegang geven tot deze informatie. Zo kunnen patiënten en verwijzers een bewuste keuze maken.

Daarom heeft het Diakonessenhuis een nieuwe website gelanceerd met feiten en cijfers bijvoorbeeld over het aantal operaties, het sterftecijfer, wachttijden, patiënttevredenheid, prestatie-indicatoren, keurmerken etc. De website www.diakonessenhuis.nl/feitenencijfers is een zorginnovatieproject uitgevoerd met financiering van de zorgverzekeraars waaronder Achmea.

Rob Florijn, voorzitter Raad van Bestuur Diakonessenhuis: “Wij vinden openheid over wat er in ons ziekenhuis gebeurt en over wat anderen van ons vinden belangrijk. Dit draagt bij aan transparantie in de zorg en biedt keuze-informatie voor onze patiënten en verwijzers. Met deze nieuwe website is een eerste belangrijke stap gezet. Komend jaar gaan we de transparantie waar mogelijk verder vergroten en zult u steeds meer actuele feiten en cijfers vinden”.

 

Plaats een reactie