Diaconessenhuis sluit verpleegafdeling

Het Diaconessenhuis in Meppel sluit per 1 februari een klinische afdeling. Dat kan doordat patiënten steeds korter in het ziekenhuis liggen. In een tijd waarin de overheid ziekenhuizen extra kortingen oplegt, komt dat goed uit. De maatregel levert meer efficiëntie op bij inzet van ruimtes en medewerkers.

Kortere ligduur
Door actief in te zetten op een verkorting van de ligduur is de afgelopen tijd de bedbezetting gedaald. Ook is het afgelopen jaar binnen Zorgcombinatie Noorderboog actief gestuurd op verdere optimalisering van de ketensamenwerking tussen ziekenhuis, de verpleeghuizen en de thuiszorg. Het resultaat daarvan is dat patiënten sneller kunnen uitstromen uit het ziekenhuis.

Toenemende zorgvraag vraagt efficiëntie

Het Diaconessenhuis is een basisziekenhuis voor de regio: goede kwaliteit en veiligheid, korte lijnen en goede bejegening. Clustermanager Coen van Delden: “De afgelopen jaren is gebleken dat mensen de weg naar ons ziekenhuis goed kunnen vinden. We zijn dus op de goede weg. De ontwikkelingen om ons heen dwingen ons om goed te kijken naar onze manier van werken. Kan het doelmatiger en efficiënter, en kunnen we zo werken dat we wat minder kosten maken?” De samenwerking met de verpleeghuizen, verzorgingshuizen en thuiszorg van Zorgcombinatie Noorderboog krijgt in de toekomst verder vorm. Daarnaast werkt Zorgcombinatie Noorderboog steeds meer samen met andere ziekenhuizen.

Plaats een reactie