Diaconessenhuis Leiden is kindvriendelijk ziekenhuis

Dat het Diaconessenhuis twee Smiley’s, het keurmerk van Stichting Kind en Ziekenhuis, heeft behaald, was al een tijdje bekend. Het wachten was op de bijbehorende vlag. Op 21 juni 2011 is hij gehesen.


Niet alleen smiles op de vlag, maar ook op de gezichten van de medewerkers van de kinderafdeling.

Ziekenhuizen die zich positief onderscheiden in hun zorg voor kinderen, kunnen in aanmerking komen voor een Smiley. Voor het toekennen van dit kwaliteitskeurmerk, onderscheidt stichting Kind en Ziekenhuis drie zorgsituaties, namelijk de zorg op de kinderafdeling, de zorg in dagbehandeling en de zorg op de kraamafdeling. Als de zorg op de betreffende afdeling voldoet aan de criteria van Kind en Ziekenhuis, wordt aan die afdeling een Smiley toegekend.

Het Diaconessenhuis kreeg Smiley’s voor de kinderafdeling en de dagbehandeling. Mevrouw mr. I.M. Harkema, voorzitter van stichting Kind en Ziekenhuis, overhandigde de bijbehorende vlag aan mevrouw drs. M.J.L.E. Weijers, lid Raad van Bestuur van het Diaconessenhuis Leiden.

Mevrouw Weijers is blij met de toekenning van beide Smiley’s. ‘Het is een bevestiging dat de medewerkers er met succes alles aan doen om het verblijf voor de kinderen en hun ouders zo goed mogelijk te regelen.’

Plaats een reactie