Changing Diabetes Kerstactie 2009 van Novo Nordisk levert 36.776 euro op

De Changing Diabetes Kerstactie van Novo Nordisk leverde dit jaar een recordbedrag van € 36.776,- op verdeeld onder de drie geselecteerde projecten, het Diabetic Children Health Center, de Atlas Diabetes Challenge en de website ‘Beter omgaan met je tiener met diabetes’. Voor het vierde jaar achtereen organiseerde Novo Nordisk de Changing Diabetes Kerstactie waarmee het projecten op het gebied van diabeteszorg een hart onder de riem wil steken. Novo Nordisk ziet het als haar missie om het leven van mensen met diabetes te verbeteren en draagt initiatieven op dit gebied een warm hart toe.

Diabetic Children Health Center in Rabat
De jaarlijkse kerstactie bestaat uit een intern en een extern deel. Voor de interne kerstactie onder medewerkers en zakelijke relaties werd dit jaar gekozen voor het Diabetic Children Health Center in Rabat, Marokko. Deze kliniek maakt deel uit van het Rabat Kinderziekenhuis en heeft tot doel de medische en sociale gevolgen van diabetes voor kinderen te beperken. Het aantal kinderen dat de kliniek bezoekt, is sinds de oprichting in 1986 opgelopen tot 1000. Om de voorzieningen ook mee te laten groeien is geld nodig. Daarom hebben de medewerkers en veel zakelijke relaties van Novo Nordisk een donatie gedaan voor dit project. De opbrengst van deze interne actie is ook een recordbedrag van € 27.746,- geworden.

Atlas Diabetes Challenge en ‘Beter omgaan met je tiener met diabetes’
De externe kerstactie omvat drie projecten die passen binnen de filosofie van Changing Diabetes. Relaties konden met een unieke inlogcode stemmen via een speciale website. Voor elke stem ontvangen de projecten een bedrag van € 15,- gedoneerd door Novo Nordisk. Naast het Diabetic Children Health Center in Rabat, dat dankzij deze actie nog eens € 5.205,- ontvangt, waren dit jaar de Atlas Diabetes Challenge van de Bas van de Goor Foundation en de website ‘Beter omgaan met je tiener met diabetes’ van het VU medisch centrum in Amsterdam geselecteerd.

De Atlas Diabetes Challenge, waarvoor 15 mensen met diabetes type 2 de top van de hoogste berg van Noord-Afrika willen bereiken, ontvangt een bedrag van € 1.320,-. Het doel van de Challenge is tweeledig: De Bas van de Goor Foundation wil met dit initiatief mensen met diabetes type 2 stimuleren om meer te gaan sporten en bewegen. Maar daarnaast wordt er tijdens de Challenge wetenschappelijk onderzoek gedaan naar de effecten van bewegen op mensen met diabetes type 2.

De website ‘Beter omgaan met je tiener met diabetes’ krijgt dankzij de kerstactie een bedrag van € 2.505,- voor de realisatie van de website. Dit initiatief van het VU Medisch Centrum ondersteunt ouders van tieners met diabetes in de onderlinge omgang.

Over Changing Diabetes
Novo Nordisk beschouwt het als haar missie om de toekomst van diabetes te veranderen. Om dit vorm te geven, heeft de organisatie het ‘Changing Diabetes’-programma ontwikkeld. Dit programma omvat diverse nationale en internationale initiatieven, die zich richten op communicatie met en voorlichting van mensen met diabetes, familie, vrienden, docenten, politici, artsen, zorgverzekeraars en andere betrokkenen. Met Changing Diabetes wil Novo Nordisk bereiken dat de behandeling van de ziekte, de diabeteszorg, de wijze waarop de maatschappij met de ziekte omgaat en de toekomst van diabetes veranderen en verbeteren. Meer informatie op: www.changingdiabetes.nl.

Over Novo Nordisk
Novo Nordisk is een farmaceutisch bedrijf op het gebied van diabeteszorg. Het bedrijf heeft een groot aanbod geneesmiddelen en geavanceerde toedieningssystemen voor de behandeling van diabetes. Bovendien is Novo Nordisk toonaangevend op het gebied van stollingsstoornissen, groeihormoontherapie en hormonale substitutietherapie. Het hoofdkantoor is gevestigd in Denemarken. Novo Nordisk heeft meer dan 27.000 medewerkers in dienst in 81 landen, en brengt zijn producten op de markt in 179 landen. B-aandelen van Novo Nordisk zijn genoteerd aan de beurzen van Kopenhagen en Londen. ADR’s van Novo Nordisk zijn genoteerd aan de New York Stock Exchange onder het symbool ‘NVO’. Novo Nordisk B.V. is gevestigd in Alphen aan den Rijn en heeft 150 medewerkers. Novo Nordisk behoorde in 2009 tot de beste werkgevers van Nederland. Meer informatie op: www.novonordisk.nl.

Plaats een reactie