Deventer Ziekenhuis start avondspreekuur

Patiënten die naar het Deventer Ziekenhuis willen, kunnen dat vanaf 27 september 2012 ook op de donderdagavond. Het gaat hier om avondspreekuren, die tweewekelijks worden gehouden. Een groot aantal poliklinieken doet mee, en blijft dan open tot 20.00 uur. Ook de afdeling Radiologie (röntgenfoto’s) en het priklab gaan op donderdag open.

Op verzoek
De wens om met avondspreekuren te starten kwam van de artsen zelf, maar werd ook gehoord bij het marktonderzoek dat het ziekenhuis vorig jaar onder de inwoners van Salland hield.

Het avondspreekuur in Deventer is overigens niet helemaal nieuw. Al eerder startten de oogartsen, (kinder-)diabetesverpleegkundigen en neurologen er mee. “Daarom weten we dat patiënten het avondspreekuur op prijs stellen”, zegt woordvoerder Rob van Putten. “Ze vinden het niet alleen prettig dat het ziekenhuis buiten werktijd open is, ze waarderen ook de rust die er ’s avonds op afdelingen is. Overdag is het toch allemaal wat hectischer. Ook vinden patiënten het fijn dat er ’s avonds iemand meekan voor begeleiding die niet extra vrij hoeft te nemen.”

Plaats een reactie