Derde landelijke tuinvlindertelling

Komend weekend, op 5, 6 en 7 augustus 2011 is er weer een derde landelijke tuinvlindertelling. Tel in een kwartiertje alle vlinders in je tuin. En geef ze door via www.vlindermee.nl!

Fotograaf: Henk Bosma

De tuinvlindertelling wordt dit jaar voor de derde keer door De Vlinderstichting georganiseerd. Vorig jaar werd de kleine vos het meest geteld, het jaar daarvoor de distelvlinder. De bedoeling is om in ongeveer 15 minuten de vlinders in de tuin te tellen. Schrijf alle soorten die je ziet op. Om de vlinders gemakkelijker uit elkaar te houden, kunt u de vlinderherkenningskaart downloaden. Klaar met tellen? Geef dan uw waarnemingen door via www.vlindermee.nl.

Vlinders zeggen veel over de toestand van hun omgeving. Zijn er veel vlinders, dan gaat het goed met de natuur. Ook in stedelijk gebied en in tuinen vliegen vlinders, en is het belangrijk om te weten hoeveel en waar ze voorkomen. De tuinvlindertelling geeft daar informatie over.

Help de vlinders een handje!
Met de meeste vlinders in Nederland gaat het niet goed. Dat komt met name omdat er in Nederland weinig ruimte is voor vlinders. Door je tuin vlindervriendelijk te maken kan je de vlinders een handje helpen. Bijvoorbeeld door nectarplanten in de tuin te zetten.

Opening
De tuinvlindertelling wordt op vrijdagmiddag 5 augustus geopend door wethouder van Zwanenburg (gemeente Hof van Twente) en Titia Wolterbeek (adjunt-directeur De Vlinderstichting). De opening vindt plaats bij Erve Niehof, Nijhofweg 1 in Diepenheim. Er is een informatiemarkt en u kunt kort met een vlinderdeskundige op pad. De middag begint om 13.30 uur en duurt tot ongeveer 15.30 uur.

Het programma is als volgt:
13.30: Ontvangst met koffie en gelegenheid tot vragen stellen
14.00: Introductie door wethouder van Zwanenburg (gemeente Hof van Twente) en Titia Wolterbeek (De Vlinderstichting)
14:15: Opening tuinvlindertelling (koolwitjes vrijlaten)
14:20: kleine wandeling + rondleiding door de vlindertuin voor de pers en publiek (door Kars Veling en Gerrit Meutstege)
15.20: einde rondleiding + gelegenheid om infotafels te bekijken en vragen stellen
15.30: einde

U bent van harte uitgenodigd om deze opening bij te wonen

Plaats een reactie