Derby minivoetbal Radboudkinderziekenhuis – NEC

Het Radboudkinderziekenhuis ontvangt op donderdag 29 april de selectie van NEC voor een stevig potje minivoetbal tussen patiëntjes en profvoetballers. Deze bijzondere derby vindt plaats op het theaterplein in gebouw Vrouw en Kind.

De spelers van NEC willen zieke kinderen stimuleren om te sporten , ook al is dat soms niet makkelijk. De voetballers volgen na het minivoetbal ook een training van het programma Run2gether. Deze wekelijkse looptraining is bedoeld voor kinderen met aanleg voor overgewicht en kinderen met suikerziekte en is buiten op het grasveld voor de hoofdingang van het ziekenhuis. De spelers gaan ook op bezoek bij kinderen die niet van hun kamer af mogen.

NEC steunt Run2gether
Sinds afgelopen februari volgen ongeveer 25 ouders en kinderen met aanleg voor overgewicht en diabetes een specifiek programma om de conditie van kinderen voor wie het iets lastiger is om te sporten, te verbeteren. Onder begeleiding lopen de ouders en kinderen samen hard.

‘We betrekken de ouders actief in het programma. Wanneer kinderen gezond gedrag krijgen aangeleerd, moeten de ouders daar ook achter staan om het in de thuissituatie vast te houden’, legt kinderfysiotherapeut Joost Seeger uit. Ouders kunnen via e-coaching (www.run2gether.nu ) heel gemakkelijk en laagdrempelig communiceren met elkaar en bijvoorbeeld met de trainers of specialisten.

Bij de huidige groep die aan het programma deelneemt zijn dat bijvoorbeeld de diëtiste en een diabetesverpleegkundige. In een groep met bijvoorbeeld COPD-patiënten koppel je een longarts met zijn team aan de site. Zo kun je heel gericht een team samenstellen en creëer je een toepassing die breed inzetbaar is.

Eind juni loopt het programma af en onderzocht wordt of de conditie van de kinderen daadwerkelijk verbeterd is en of dit een positief effect heeft op het hele gezin.

Plaats een reactie