Depressie Vereniging publiceert overzicht van ‘gratis’ Mindfulness trainingen

Veel mensen met depressie of depressieve klachten willen starten met een Mindfulnesstraining omdat steeds meer bekend wordt over het succes van deze trainingen. Voor mensen met depressieve klachten betekent de Mindfulness training een belangrijke ondersteuning in het voorkomen van terugval.

De Depressie Vereniging krijgt daarom veel vragen over de kwaliteit, kosten en beschikbaarheid van deze trainingen. Dat is de reden waarom de Depressie Vereniging een lijst heeft gepubliceerd op haar website met Mindfulness trainingen die ‘gratis’ en professioneel gegeven worden in Nederland.

De lijst is te vinden op www.depressie.org Een verwijzing van de huisarts is meestal wel nodig voor het volgen van de training. Soms wordt er een kleine onkostenvergoeding gevraagd in verband met het studiemateriaal. De Mindfulness trainingen die worden genoemd op de website vallen binnen het standaard zorgverzekeringspakket, er is dus geen aanvullende verzekering voor nodig.

Voor veel mensen met depressieve klachten is het belangrijk om een terugval te voorkomen. De Mindfulness training kan voor veel mensen een belangrijke ondersteuning betekenen. Mindfulness maakt je bewust van de automatische (gedachte-)patronen die tot een nieuwe depressie kunnen leiden. Met mindfulness leer je hoe je jezelf kunt verbinden met gedachten en emoties zonder dat deze je overweldigen. Steeds meer mensen met depressieve klachten gaan op zoek naar een Mindfulnesstraining.

De training bestaat meestal uit acht wekelijkse bijeenkomsten, daarnaast werk je thuis met een werkboek en een oefen CD. Je werkt met praktische aandacht-, yoga- en meditatieoefeningen. Bewustwording van de leefstijl, de ademhaling, de automatische piloot staat centraal. Maar ook je tot nu toe omging met pijn, stress, verdriet of verlies.

Steeds meer leden van de Depressie Vereniging willen starten met een Mindfulness training omdat er sprake is van een positieve mond-op-mond reclame over Mindfulness.

Plaats een reactie