Deelnemers Zorgloop klaar voor de start

Ze zijn er klaar voor. De 350 deelnemers aan de Zorgloop staan te trappelen om vrijdag 15 april 2011 van start te gaan in de Cityrun van Atletiekvereniging Spurt ’88 in Hardenberg. Zaterdag 9 april sloot een grote groep de trainingsperiode af met een laatste gezamenlijke testloop bij de Oldemeijer.

Met de laatste voedingstips en trainingsschema’s op zak kunnen de zorgwerkers in het Vechtdal met vertrouwen de Zorgloop a.s. vrijdag tegemoet zien. Brasserie Santé in het Röpcke-Zweers Ziekenhuis zal die dag de menukaart in stijl aanpassen met een Zorgloopsoep, Cityrunsoep, 5 km pastaschotel, broodje Roadrunner uit de wok en een broodje Bezemwagen.

Het initiatief van orthopedisch chirurg Hilbrand van de Belt van het Röpcke-Zweers Ziekenhuis heeft een groot aantal medewerkers in de zorg in beweging gezet. Niet alleen collega’s vanuit de Saxenburgh Groep – waartoe het ziekenhuis behoort – maar ook mensen werkzaam als of bij een huisarts, in de thuiszorg, of andere zorginstellingen in de regio.

“We hadden niet durven dromen dat zich zoveel werkers in de zorg zouden opgeven voor de Zorgloop. Een groot compliment aan allen”, glunderen organisatoren Hilbrand van de Belt, Wim Jaspers en Astrid Karperien. Hun dank gaat uit naar Atletiekvereniging Spurt ’88, de organisator van de Cityrun, waar de Zorgloop bij aansluit. Zij hebben de voorbereidende looptrainingen ondersteund.

De Zorgloopdeelnemers zullen vrijdag vanuit een grote tent in het centrum aan de Havenweg om 18.45 uur een gezamenlijke warming up doen en dan gaat het echt beginnen. Om 19.15 uur gaan de lopers voor de 5 km van start, om 20.00 uur gevolgd door de 10 km lopers. Met hopelijk veel publiek om hen aan te moedigen, zullen de deelnemers aan de Zorgloop hun motto ten uitvoer brengen: ‘Wij lopen dagelijks hard voor goede zorg in uw regio.’ En vrijdag niet alleen op de werkvloer, maar ook in de straten van Hardenberg City.

Plaats een reactie