‘De zorg rondom een beroerte: Wij zijn er voor u!’

Het Amphia Ziekenhuis organiseert op dinsdag 10 mei 2011 een informatiedag over de eerste tekenen van een beroerte, preventie en de mogelijke gevolgen. In heel Europa vindt jaarlijks op de tweede dinsdag in mei de Dag van de Beroerte plaats. Amphia grijpt deze gelegenheid aan om, samen met patiëntenverenigingen en Stroke Service Breda e.o., voorlichting te geven over de werkwijze van het ziekenhuis en het tijdig herkennen van symptomen.

In Nederland leven ongeveer 500.000 mensen met de gevolgen van een beroerte (CVA, Cerebro Vasculair Accident). Jaarlijks krijgen zo’n 41.000 mensen voor de eerste keer een CVA. De gevolgen zijn vaak zeer ingrijpend voor patiënten, hun partners en hun omgeving. Verpleegkundigen van de afdeling Neurologie binnen Amphia geven op dinsdag 10 mei tussen 9.30 en 16.00 uur informatie en voorlichting aan geïnteresseerden in de centrale hal op de locatie Molengracht van het Amphia Ziekenhuis in Breda. Het thema deze dag is: ‘De zorg rondom een beroerte: Wij zijn er voor u!’.

Informatiedag
Tijdens de informatiedag kan bij verschillende stands de bloeddruk en bloedsuiker worden opgemeten. Ook laten verpleegkundigen zien hoe de Brain Care Unit in Amphia functioneert. Verder zijn er deze dag diverse patiëntenverenigingen aanwezig en is ook de Stroke Service Breda e.o. vertegenwoordigd. Dit zijn partners van Amphia rondom de zorg voor een beroerte. Door deze samenwerking kunnen CVA-patiënten rekenen op deskundige en samenhangende zorg in alle fasen van de aandoening.

Beroerte
Men spreekt van een beroerte als de bloedvoorziening naar de hersenen plotseling wordt onderbroken. Stoornissen in spraak, gezichtsveld, emoties en gedrag zijn vaak kenmerkend voor een beroerte. Daarnaast kunnen de gevolgen van een beroerte lichamelijk, zoals krachtverlies of verlamming, maar ook psychisch en sociaal van aard zijn. CVA is in Nederland de grootste oorzaak van (blijvende) invaliditeit.

Plaats een reactie