De verbinding tussen wetenschap en spiritualiteit

We willen het misschien niet horen, maar feit is dat we afstevenen op een grote clash tussen biosfeer en wereldbevolking. Tenminste, als we de diepe kloof tussen wetenschap en spiritualiteit niet slechten. Ervin Laslzo en Kingsley L. Dennis maken een begin met deze schitterende bundel essays van vooraanstaande wetenschappers en spiritueel leiders. Heel inspirerend!

De verbinding tussen wetenschap en spiritualiteit bestaat uit 28 boeiende essays van mensen die beseffen dat er geen maatschappelijke of wetenschappelijke ontwikkeling (meer) mogelijk is zónder spiritueel draagvlak.

Van Marilyn Schlitz tot Greg Baden en van Deepak Chopra tot aan rabbijn Soetendorp; alle 28 auteurs zien dat een omslag in het denken noodzakelijk is. Zij presenteren hier hun respectievelijke non-dualistische visies, waarin wetenschap en spiritualiteit een pact sluiten om de wereld te helen.

Laszlo en Dennis menen dat het zeven rondes duurt, voordat hun doel bereikt is. Dat begint met ‘De gemeenschappelijke essentie van wetenschap en spiritualiteit’ en eindigt met ‘Spiritualiteit als grondslag voor de naderende verandering van onze wereld’.

Elke ronde – en daarmee hoofdstuk van het boek – is voorzien van toepasselijke essays. Allemaal even doordacht en ter zake doen. De verbinding tussen wetenschap en spiritualiteit boeit, lokt discussies uit en zet op zijn minste aan tot nader onderzoek. Want, laten we eerlijk zijn, kunnen we blijven bestaan als we onze spirituele essentie negeren?

Ervin Laszlo is wetenschapper, filosoof, auteur en oprichter van de Club van Boedapest, die over de hele wereld projecten ondersteund die gericht zijn op een duurzame samenleving. Auteur van de bestsellers Het Akasha veld, De akasha-ervaring en Gewoonweg geniaal.

Kingsley L. Dennis is socioloog, auteur en mede-oprichter van WorldShift International.

Boekgegevens
Titel: De verbinding tussen wetenschap en spiritualiteit
Auteurs: Erwin Laszlo & Kingsley L. Dennis (red.)
ISBN: 9789020208535
Pagina’s: 196 pagina’s
Prijs: € 22,95

Plaats een reactie