De veiligheid en schadelijkheid van e-nummers

Of je nu voor- of tegenstander bent van e-nummers, we hebben er allemaal mee te maken. Je wilt graag dat je verse brood langer dan één dag goed blijft, hetzelfde geldt voor je vleeswaren en andere dagelijkse boodschappen. Om dat voor elkaar te krijgen voegt de industrie e-nummers toe zoals conserveringsmiddelen en smaakstoffen.

De veiligheid en schadelijkheid van e-nummersWe krijgen bij het AllergiePlatform veel vragen over e-nummers en we moeten toegeven, het is ook voor ons niet altijd duidelijk waarom er bepaalde toevoegingen in ons eten gebruikt worden. Maar ze hebben wel een functie. Welke dat zijn, de mate van schadelijkheid (of veiligheid!), of ze voorkomen in biologische voeding, wanneer je ze beter kunt vermijden enzovoort: dat staat allemaal in het boek!

Natuurlijk of kunstmatig
Het is een wijdverbreid misverstand dat alle e-nummers kunstmatig zijn. Zo krijgen citroensap en tomatensap ook een e-nummer op het moment dat zij worden toegevoegd aan een ander product. Met het kopen van biologische producten ben je er dus nog niet als je ze zou willen vermijden, een hele reeks e-nummers mogen daarin verwerkt worden.

Het boek bevat maar liefst 128 pagina’s met informatie. Wil je nog meer weten? Dat kan ook, achterin het boek zijn alle wetenschappelijke studies opgesomd die gebruikt zijn voor het boek. ‘De veiligheid en schadelijkheid van e-nummers’ is het resultaat van het onderzoek van Martine en Yvonne wat ze voor het Allergieplatform hebben gedaan. We hebben hun onderzoek bewerkt tot dit handzame boekje met uitgebreide informatie over e-nummers waar veel discussie over is.

Meer informatie en bestellen kan via de site van het boek: deveiligheidenschadelijkheidvanenummers.nl en via de boekhandels.

Achtergrond
Het Allergieplatform is ontwikkeld door Marloes Collins. Sinds ze in 2003 er achter kwam dat haar dochter een allergie voor melk had heeft ze zich gericht op het verbeteren van de kwaliteit van leven voor mensen met een allergie. Ze heeft inmiddels zeven boeken ontwikkeld (zie o.a. AllergieKookboek.nl) en is eigenaar van een aantal webwinkels zoals AllergieSupermarkt.nl.

Genoeg gezond eten is al lastig zonder speciaal dieet, laat staan als je ook nog een aantal producten niet mag of wilt eten. Veel mensen mijden e-nummers vanwege voedselovergevoeligheid. Met deze uitgave wordt meer inzicht gegeven over de oorsprong en functie van e-nummers.

Boekgegevens
– Titel: De veiligheid en schadelijkheid van e-nummers
– Auteurs: Yvonne van den Berg & Martine Botermans
– ISBN 9789079679157

Plaats een reactie