De Unie KBO organiseert een inspirerende schrijfdag voor ouderen

De Unie KBO, met ruim 327.000 leden de grootste ouderenorganisatie van Nederland, organiseert op woensdag 17 november a.s. voor liefst 90 senioren een zogenaamde schrijfdag. Deze inspirerende en actieve dag vindt plaats in het klooster van de Dominicanen te Huissen. De dag is bestemd voor senioren die graag schrijven of willen gaan schrijven. Het KBO-ledenblad Nestor en ook Loesje leveren een bijdrage aan het programma.

Steeds meer senioren ontdekken het schrijven als een vorm van zelfexpressie, zingeving en ontmoeting met gelijkgestemden. De Unie KBO wil voor deze mensen een platform ontwikkelen en start daarom in 2011 een project “Zin in schrijven”, compleet met een eigen online schrijf- en ontmoetingsplaats. Het project gaat senioren op weg helpen met het schrijven van levensverhalen, dagboeken, columns, gedichten en verhalen. En brengt schrijvers bij elkaar. De workshops in Huissen vormen een voorloper op het vierjarige project.

Bij het ouder worden komen steeds meer herinneringen boven. Het kan waardevol zijn om daarover te schrijven. Uit reeds opgedane ervaringen heeft de Unie KBO kunnen opmaken dat schrijven voor velen een uitlaatklep is, een groot potentieel aan creativiteit aanboort en de schrijver dichter bij zichzelf kan brengen. Ook leidt schrijven vaak tot ontmoeting met gelijkgestemden.

Kruispunt TV gaat op de schrijfdag in Huissen enkele deelnemers volgen en besteedt binnenkort aandacht aan het project van de Unie KBO en aan senioren die hun eigen levensverhaal willen schrijven.

Plaats een reactie