De rode knop is voor spoedvragen aan uw arts

Een rode knop voor spoedvragen en een groene knop voor vragen die je aan je behandelend arts of verpleegkundig specialist wilt stellen.

Het zijn onderdelen van de nieuwe iPad applicatie ‘Mijn Radboud Thuis’, waarmee kinderen met kanker en hun ouders snel en effectief contact leggen met hun behandelteam van de afdeling Kinderoncologie van het UMC St Radboud.

Belangrijke onderdelen van de app ‘Mijn Radboud Thuis’ zijn drie alarmknoppen: een groene voor vragen waar je binnen twee werkdagen antwoord op wilt van je eigen arts of verpleegkundig specialist, een oranje voor vragen die dezelfde werkdag worden beantwoord en een rode voor spoedvragen die binnen een kwartier beantwoord worden.

Het werkt simpel: een kind of ouder typt een vraag in en bepaalt hoeveel spoed de vraag heeft. Bij een druk op de rode knop komt de vraag direct binnen bij de dienstdoende kinderoncoloog. Deze neemt binnen een kwartier, door beeldverbinding, contact op.

‘Mijn Radboud Thuis’ maakt gebruik van FaceTalk, een hoogwaardige, veilige videoverbinding, niet alleen voor iPads, maar ook geschikt voor andere platforms zoals Android en Windows. Facetalk biedt daarnaast de mogelijkheid om multidisciplinair overleg te voeren.

Andere onderdelen van de applicatie zijn ‘Mijn chillplek’, waar kinderen spelletjes kunnen spelen. De ouders kunnen op ‘Mijn Dagboek’ een blog bijhouden. Op ‘Mijn Behandelplan’, nu nog leeg, zijn straks roadmaps te vinden, behandelschema’s met een koppeling naar een agendaoverzicht en met verwijzingen naar uitleg over bijvoorbeeld een MRI-scan.

De komende periode testen vijftien gezinnen de applicatie. Zij krijgen van de afdeling een iPad in bruikleen en mogen deze naderhand thuis gebruiken tot een half jaar na de behandeling. De afdeling monitort het gebruik van de app en analyseert de toegevoegde waarde. Kinderoncoloog Annelies Mavinkurve, nauw betrokken bij de ontwikkeling van de app, zegt: ‘We geven de iPads nu nog in bruikleen, om te onderzoeken hoe de applicatie bevalt. Steeds meer mensen hebben zelf een tablet, in de toekomst bieden we dan ook alleen nog de app aan.’

‘Mijn Radboud Thuis’ is een product van de afdeling Kinderoncologie en het Radboud REshape & Innovation Center, in samenwerking met Focuscura. Ook andere afdelingen binnen en organisaties buiten het UMC St Radboud gaan van start met ‘Mijn Radboud Thuis’.

Wil je meer gezondheidsnieuws ontvangen, dan kun je natuurlijk ook fan worden van de Facebook pagina van de Gezondheidskrant.

Plaats een reactie