De Prijs van de Hemel, het leven van een jong voetbaltalent

Maandag 14 mei 2012 om 19.30 uur gaat in het Amsterdamse Filmtheater RialtoDe Prijs van de Hemel’, van Jack Janssen in première.

Voetbaltalent Pablo Rosario

De documentaire gaat over de ontwikkeling van het jonge voetbaltalent Pablo Rosario.

In ‘De Prijs van de Hemel’ volgt filmmaker Jack Janssen de potentiële topspeler tussen zijn 13de en 14de jaar. Een jaar waarin er veel voor hem op het spel staat. Als Pablo dertien wordt breekt de tijd aan om te bewijzen dat hij zijn grote belofte als profvoetballer, ondanks een moeilijke thuissituatie en een onberekenbare voetbalwereld, waar kan maken. Pablo moet zich op allerlei fronten bewijzen. Zowel Ajax, PSV als Feyenoord willen Pablo aan hun selectie toevoegen, maar ook op school moet hij laten zien wat hij kan.

Niet eerder werd er in Nederland een persoonlijk beeld gegeven van een jongen die op zo’n jonge leeftijd zijn eerste stappen zet op weg naar het topvoetbal en ook nog eens de potentie heeft om die top te bereiken.

In de aanloop naar het EK is door producent Bonanza Films i.s.m. HUMAN een benefiettour georganiseerd langs bioscopen in alle provincies van het land om de waarde van sport voor jeugd (ook als je het niet kan betalen) en het belang van talentbegeleiding te benadrukken.

De opbrengst gaat naar het Jeugdsportfonds om meer kinderen in staat te stellen te kunnen sporten. De entree voor deze speciale vertoningen bedraagt 5 euro. Hoe meer publiek hoe beter!

Plaats een reactie