De Nacht van Kunst & Wetenschap

Op 4 juni 2011 staat de binnenstad van Groningen tijdens De Nacht van Kunst & Wetenschap in het teken van wetenschap, theater, tentoonstellingen, kunst, workshops en experimenten. Tijdens het festival, dat plaatsvindt op 18 locaties met in totaal 237 acts, geeft onder andere prof. dr. Hans Galjaard een lezing over de schoonheid van wetenschapsbeelden.

Prof. dr. Hans Galjaard is emeritus hoogleraar humane genetica aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Tijdens zijn werk werd hij enorm geraakt door de overrompelende schoonheid van wetenschapsbeelden. Hij verzamelde vervolgens bij collegae vele honderden beelden die ons versteld doen staan. Ze openen een wereld die naast wetenschappelijk inzicht ook schoonheid brengt. Met deze beelden initieerde Galjaard vervolgens de tentoonstelling Schoonheid in de Wetenschap in Museum Boijmans van Beuningen. Tijdens De Nacht van Kunst & Wetenschap vertelt Galjaard over de prachtige beelden en gaat hij in op de vraag of de foto’s ook nog een wetenschappelijke waarde bevatten.

Naast de lezing van Galjaard is er nog veel meer te beleven tijdens De Nacht van Kunst & Wetenschap. Zo kunnen echte wetenschapsfanaten meebouwen aan een reuzenmolecuul in de der Aa-kerk, die voor de gelegenheid is omgedoopt tot Kerk der Wetenschappen. In de kerk bestel je verder je eigen DNA aan de DNA bar en een moleculair drankje bij de chemo-bar. Ook is te zien hoe echt kloppende hartcellen worden gekweekt en is er een speurtocht uitgezet langs de route van De Nacht waarbij je met Augmented Reality en een mobiele applicatie op je smartphone 3D-modellen van moleculen moet opsporen.

En dat is nog maar een hele kleine greep uit het programma. Daarnaast zijn onder andere Go Back To The Zoo, Tim Knol, het NNT, 3FM met het 3FM Talent Stage, A Silent Express, Kensington, Club Guy & Roni, het NND, Arjen Lubach, Random Collision, het Pavlov E-Lab, de Fusion Roadshow, Vincent Icke, Sebstiaan Labrie en als afsluiter op de Vismarkt Slagsmålsklubben van de partij. En dit is nog lang niet alles! Kortom: De Nacht staat bol van de leuke en spannende acts.

Voor het gehele programma en het kopen van tickets gaat u naar website www.denachtvankunstenwetenschap.nl, in de webshop van het Groninger Museum, bij Plato en bij de Universiteitswinkel aan de Oude Kijk in ’t Jatstraat. De prijs tijdens de voorverkoop (tot en met 4 juni, 18.00 uur) bedraagt € 7,50. Op 4 juni kosten de tickets € 10,-. Kinderen t/m 12 jaar kunnen gratis mee.

Plaats een reactie