De Nacht van Kunst & Wetenschap 2012

Op zaterdag 2 juni 2012 staat de binnenstad van Groningen in het teken van muziek, wetenschap, theater, kunst en bijzondere experimenten. Het thema van De Nacht van Kunst & Wetenschap is Healthy Ageing (gezond en actief ouder worden).

De Nacht van Kunst & Wetenschap 2011, fotograaf Elco van der Meer

Het credo van De Nacht is dan ook ’to die young, as late as possible’. Tijdens De Nacht vinden wetenschappelijke en kunstzinnige cross-overs plaats rond Healthy Ageing.

Programmering
De organisatie legt de komende weken de laatste hand aan het programma en de muziek line-up. Vooral verrassende ontmoetingen tussen kunst en wetenschap staan centraal tijdens De Nacht. De Nacht van Kunst & Wetenschap toont de bezoeker op een prikkelende wijze kunst, wetenschap en de raakvlakken daartussen. Het programma is samengesteld om drempels tot kunst en wetenschap weg te nemen en het onbekende te ontdekken. In de Groningse binnenstad kan het publiek genieten van een gevarieerd programma met ruim 200 muzikale optredens, korte lezingen, workshops, tentoonstellingen, theatrale voorstellingen en interactieve opstellingen. De voorgaande edities waren een groot succes, ruim 15.000 mensen bezochten De Nacht in 2009 en 2011.

De Nacht van Kunst & Wetenschap 2011, fotograaf Elco van der Meer

City of Talent
Tijdens De Nacht staat de ontdekking van nieuw talent centraal. Groningen is als City of Talent vooruitstrevend op het gebied van innovatie en onderzoek. De stad biedt talenten op het gebied van kunst en wetenschap een podium om projecten op een speciale manier te presenteren. Zo kunnen bezoekers kennismaken met nieuwe muziektalenten uit Nederland op het 3fm Serious Talent Stage. Een tentoonstelling van Iris van Herpen bekijken of intieme concerten van artiesten zoals Case Mayfield in het Groninger Museum bijwonen. In de Der Aa-Kerk organiseren jonge onderzoekers een battle tussen robots en de beste hiphopcrew van Groningen.

De Nacht van Kunst & Wetenschap 2011, fotograaf Gerhard Taatgen

Gezond Actief Groningen
De Nacht is onderdeel van de campagne Gezond Actief Groningen, kortweg GA! Groningen. De stad Groningen levert met deze campagne een actieve bijdrage aan het Europese Jaar voor actief ouder worden en solidariteit tussen de generaties. Door de aansluiting bij dit bijzondere Europese jaar is Groningen in 2012 benoemd tot EU City of Healthy Ageing. Stad en kennisinstellingen organiseren samen met het Healthy Ageing Network Noord-Nederland (HANNN) met de lancering van de GA! Groningen campagne een uitgebreid programma op het gebied van Healthy Ageing.

De Nacht van Kunst & Wetenschap 2011, fotograaf Riet van Achteren

Ook De Nacht van Kunst & Wetenschap staat dit jaar in het teken Healthy Ageing, over hoe we langer gezond en actief kunnen leven, dit is één van de meest belangrijke onderwerpen van deze tijd. Noord-Nederland loopt voorop in het aanpakken van dit wereldwijde probleem. Door te investeren in talent en wetenschap creëert Groningen economische activiteiten die leiden tot meer werk, tot meer hoogwaardig wetenschappelijk onderzoek en innovatie. De negatieve trend van ontvolking en vergrijzing kan doorbroken worden door Groningen proeftuin van Europa te maken op het gebied van gezond en actief leven. Tijdens De Nacht vindt een voorproefje van de toekomst plaats.

Beleef De Nacht op 2 juni 2012, en koop vanaf nu kaarten via de website, www.denachtvankunstenwetenschap.nl.

Meer informatie
– De Nacht van Kunst & Wetenschap 2012
– Datum: zaterdag 2 juni 2012
– Tijd: 20.00 uur – 01.00 uur op buitenlocaties / binnenlocaties minimaal tot 02.00 uur
– Locatie: 14 locaties in het centrum van Groningen, o.a. Groninger Museum, Academiegebouw, De Der Aa-Kerk, Academie Minerva, Vismarkt & Forum Images
– Tickets: Verkrijgbaar via de website. 10 euro in voorverkoop // 15 euro op de dag zelf. Kinderen tot 12 jaar hebben gratis toegang, houders van een Stadjerspas krijgen 2e ticket voor halve prijs.
http://www.facebook.com/denachtvankunstenwetenschap

Plaats een reactie