De minister van Liefde

Actie is reactie. U herkent het vast: als u aardig bent voor een ander of iets voor iemand doet (actie), wordt dat meestal gewaardeerd (reactie).

Maar het gaat nog verder: als u iets voor een ander doet, wordt die persoon er niet alleen beter van, maar vooral uzelf! Het is wetenschappelijk bewezen: wie goed doet, leeft langer. En dat terwijl we onszelf geregeld voorbij rennen in ons hectische leven. Laat staan tijd hebben of maken voor een ander.

Het is belangrijk om dat tij te keren. U wilt toch ook een lang en gelukkig leven? Ik pleit dan ook voor een minister van Liefde. Al is het maar alleen op Valentijnsdag. Het past helemaal bij het beleid van de minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en van de gemeenten in Nederland. Zij willen dat zorg iets is van de mensen zelf. Dat is ook goed.

Wij zijn immers verantwoordelijk voor onze eigen gezondheid. Daar zouden we ons alleen wat bewuster van moeten zijn. En ook van die van de mensen in onze omgeving. Geef ze daarom vandaag wat aandacht en liefde. En kijk wat u ervoor terug krijgt.

Bent u ook voor een minister van Liefde?

Laurent de Vries
Laurent de Vries is directeur van GGD Nederland, de koepelorganisatie van de Gemeentelijke of Gemeenschappelijke Gezondheidsdiensten in Nederland.

Plaats een reactie