De luchtzuiverende plant die graag hogerop klimt

Woonplant van de maand februari is de Scindapsus, ook bekend als Epipremnum. Een veelzijdige plant met als bonus een bijzonder luchtzuiverende werking.

Scindapsus staandWoonplant van februari 2014, Scindapsus (Epipremnum)

Deze woonplant staat ook wel bekend als geluksplant: de plant zou zijn eigenaar geld én geluk brengen.

Gevlekt en gevlamd
Met de Scindapsus kun je alle kanten op. Doordat de ranken op een liaanachtige wijze groeien, kan de plant omhoog klimmen langs een stam of juist z’n ranken laten hangen. De plant is daardoor te koop als klim- en hangplant. De veelal glanzende bladeren van de Scindapsus zijn hartvormig en hebben een opvallende print: het blad is gevlekt of gevlamd en heeft een divers kleurenpalet met donkergroen, lichtgroen, zilver, geel en zelfs witachtige tinten.

Wist je dat @ Bloemenbureau

Betere luchtkwaliteit
Uit onderzoek van NASA en het wetenschappelijke bedrijf Fytagoras blijkt dat de Scindapsus in de top 10 van meest luchtzuiverende planten staat. De Scindapsus verbetert de luchtkwaliteit niet alleen thuis, maar ook op werkplekken waar printers en andere apparaten staan zorgt de plant voor een betere luchtkwaliteit.

Scindapsus met vrouwWoonplant van februari 2014, Scindapsus (Epipremnum)

Makkelijk te verzorgen
De Scindapsus komt van ver: de plant vindt zijn oorsprong in Zuidoost-Azië, Indonesië en de Salomonseilanden. Ondanks dat de plant jou een zuivere lucht geeft, vraagt hij niet veel terug. Met een lichte standplaats zonder tocht, een beetje water en zo nu en dan een plantenspuit is die al tevreden. En als de ranken te lang worden, knip je ze gewoon een stukje af.

Woonplant van de maand
De Scindapsus, of Epipremnum, staat deze maand in het middelpunt van de belangstelling als Woonplant van februari 2014. ‘Woonplant van de maand’ is een initiatief van het Bloemenbureau en komt tot stand met financiële steun van de Europese Unie. Maandelijks kiest het Bloemenbureau in overleg met vertegenwoordigers uit de sierteeltsector een plant die het opvallend goed doet bij de consument, of juist (nog) niet zo bekend is, maar wel potentie heeft om het goed te doen in de woonkamer.

Meer informatie
www.mooiwatplantendoen.nl

Plaats een reactie