De kosten van een gehoorapparaat zijn zeer divers bij audiciens

De kosten van een gehoorapparaat zijn zeer divers bij audiciens. Dat is wel bekend als je kijkt naar de verschillende reclamespotjes op tv waarin gehoorapparaten worden gepromoveerd.

Het is ook vrij lastig om voor de juiste audicien te kiezen wanneer er ook nog eens met kortingen wordt gewerkt. Daarom is het wel zo verstandig om altijd te kijken naar de mogelijkheden die de verschillende bedrijven hebben. Niet elk gehoorapparaat is hetzelfde. Naast de prijs, speelt ook de kwaliteit een zeer belangrijke rol.

Een vrije keuze in audiciens

Wat het ook niet echt makkelijk maakt om te kiezen voor een bepaald bedrijf, is de keuze die je hebt op de markt. Er zijn verschillende audiciens die allemaal op hun eigen manier zijn aangesloten bij de zorgverzekeraars en die allemaal hun eigen mogelijkheden hebben.

Daarnaast is het ook belangrijk om te kijken of je voor onderhoud ook terecht kunt bij het bedrijf, omdat een gehoorapparaat immers een klein stukje techniek is waar ook altijd van alles mee aan de hand kan zijn.

Een goede gehoortest

Stap één is om te kijken naar of het wel nodig is dat je een gehoorapparaat krijgt. Vaak kun je een test al bij de audicien laten doen. Hierdoor is het niet noodzakelijk dat je naar het ziekenhuis gaat.

Zo’n test is vrij makkelijk te doen en daarnaast zorgt het ervoor dat je een duidelijk beeld krijgt van hoe het met je gehoor is gesteld. Vaak wordt er gebruik gemaakt van een piepjes test (frequentie test). Hierbij wordt er door middel van pieptonen gemeten in hoeverre je bepaalde frequenties aan geluid goed kan horen.

Verschillende soorten gehoorapparaten en kosten gehoorapparaat

Er zijn verschillende soorten gehoorapparaten op de markt te verkrijgen. Het verschil zit het hem niet alleen in hoe de apparaten eruitzien, maar ook in de klassen. Zo heb je een basis apparaat van rond de €500 á €800. Dit zijn de basis apparaten.

Dan heb je de middenklasse-gehoorapparaten van rond de €1200. Deze bieden optimaal gehoor in allerlei situaties. Tot slot, voor echt kraakhelder geluid kan er altijd worden gekozen voor een topklasse hoorapparaat. De prijzen van deze apparaten liggen boven de €1200.

Kosten gehoorapparaat is dus erg divers, maar het is altijd belangrijk dat je je laat leiden door een goede prijs en kwaliteitsverhouding. Daarnaast zijn de voorwaarden die de audiciens stellen ook van belang, omdat je anders op de lange termijn anders toch niet zo voordelig uit bent als dat je in de in eerste instantie dacht.

Plaats een reactie