‘De jongen die (van) suikerziekte genas’

Op 25 september 2010 verschijnt het boek ‘De jongen die (van) suikerziekte genas’ van Franklin Leers. Een roman gebaseerd op feiten en ervaringen uit het leven van de schrijver. Leers introduceert zijn tweede boek samen met Wim Hof, bijgenaamd The Iceman, die het kouderecord in juli 2010 op zijn naam schreef op 1 uur, 44 minuten en 22 seconden.

Het boek De jongen die (van) suikerziekte genas is een levensverhandeling met een diepere boodschap. Franklin, einde twintig, heeft zijn baan opgezegd om op reis te gaan. In India hoopt hij antwoord te vinden op de vraag hoe hij zijn leven kan veranderen. Het gaat hem om zingeving. In enkele bewogen dagen komen de thema’s identiteit, bewustwording en het plaats geven van ziekte en verlies aan bod. De oorsprong voor de onderwerpkeuze ligt in het verlies van zijn kleine broertje en zijn eigen diabetes, op 15-jarige leeftijd bij hem vastgesteld.

In De jongen die (van) suikerziekte genas worden drie dagen vol intensieve, confronterende gesprekken afgewisseld met humor, ontspanning en ludieke ontmoetingen. Het is een soepel geschreven verhaal waarin, in relatie tot Franklins thema’s, onder meer kwantumfysica, de theorie van de hele en halve cirkels en de kwispelmethode aan de orde komen. Een verhaal dat soms verbluffende inzichten biedt en steeds nieuwsgierig maakt naar het vervolg. De overtuiging van de hoofdpersoon is dat de essentie van diabetes type 1 wél te genezen is. Volgens de World Health Organization (WHO) zijn er op dit moment wereldwijd minstens 171 miljoen mensen met diabetes. Het WHO verwacht dat dit aantal in 2030 zal zijn verdubbeld.

Franklin Leers (1973) is schrijver, trainer en levenscoach. De jongen die (van) suikerziekte genas is zijn tweede boek. In 2006 verscheen De gedachte, een eenvoudig geschreven boek met een diepere betekenis over persoonlijke ontwikkeling en levenswijsheid. Met De jongen die (van) suikerziekte genas heeft Leers een openhartig persoonlijk en optimistisch boek geschreven.

Boekgegevens
Auteur: Franklin Leers
Titel: De jongen die (van) suikerziekte genas
ISBN: 9789078286028
Verschijningsdatum: 25 september 2010

Meer informatie: www.FranklinLeers.nl

2 gedachten over “‘De jongen die (van) suikerziekte genas’”

  1. Ik vraag me af, of sinds de eerste insuline op de markt kwam en mensen dus behandelbaar bleken, niet meer mensen door ”zelfgenezing” hun type 1 achter zich hebben kunnen laten. Waarom is er niets bekend over deze meneer en hebben onderzoekers zich niet vol overgave op deze wonderbaarlijke genezing gestort? Waarom is er van de 171.000.000 mensen die diabetes hebben in 2000 (WHO) maar één die zichzelf heeft genezen? 1 op 171.000.000, laat daar de statistici eens op rekenen, dat zouden er dan toch meer moeten zijn? Ik zou graag geloven in een zelfgenezingsproces, maar het lijkt mij erg vergezocht. Ik heb zelf het idee dat je voor de uitgeverij werkt en overal probeert dit boek te promoten.

    Beantwoorden
  2. In de Ayurvedische geneeskunde wordt diabetes al duizenden jaren genezen. Het is al lang geen wonder meer. Alleen komt de boodschap niet zo goed door in het westen.

    Beantwoorden

Plaats een reactie