De gevaren van transvetten in ons voedsel

Op zaterdag 19 maart 2011 ging de uitzending van het Vara-programma Kassa over transvetten in ons voedsel. Samen met de scholieren Jona en Berend zocht Kassa naar de gevaren van transvetten in ons voedsel. Veel fabrikanten zijn niet helemaal eerlijk over dit transvet in hun producten en Jonas en Berend werden dan ook regelmatig afgescheept door hen.

Jona en Berend, beiden dertien jaar, zitten op het Roland Holstcollege in Hilversum. Voor het vak wetenschapsoriëntatie hebben ze een werkstuk geschreven over transvet. Om erachter te komen hoe vaak transvet in onze voeding zit, bezochten de jongens vijf supermarkten. Ze bekeken de etiketten van honderden producten. Maar weinig mensen weten dat het schadelijk is, terwijl het in tal van producten blijkt te zitten. Reden voor Kassa om aandacht aan het onderzoek van Jona en Berend te besteden.

Get Microsoft Silverlight
Bekijk de video in andere formaten.

Plaats een reactie