De Eetbare tuin, ontspannend of kostenbesparend?

Bloem & Tuin put haar grote aantrekkingskracht uit een enorm tuinaanbod met vooral veel nieuwe trends. Eén van deze trends is de eetbare tuin. Wat is er leuker en ontspannender dan je eigen voedsel kweken in je eigen tuin?

Diverse kwekers hebben eetbare planten en bloemen om een diner te spannender te maken, maar Intratuin gaat een stapje verder. Heb je alleen een balkon en wil je je eigen groenten verbouwen? Dan is dit mogelijk en het kan je ook nog honderden euro’s per jaar schelen ook.

De tuin het hele jaar rond
Inmiddels is Bloem & Tuin het meest toonaangevende evenement op de jaarlijkse tuinagenda. Dit jaar Op de 18e editie van Bloem & Tuin zullen naast de nieuwste tuinuitvindingen ook vele bloemen en planten en traditionele tuinproducten te zien zijn. Zo zal dit jaar de tuinverwarming letterlijk en figuurlijk een ‘hot’ item worden. Deze zijn er in diverse uitvoeringen. Van RVS tot een stenen korf en de meesten zijn multifunctioneel, omdat ze ook te gebruiken zijn als barbecue. Zo kunt u ook in de winter gebruik maken van uw sfeervolle tuin en natuurlijk de avonden verlengen. Eén van de studenten van de Design Academy, Guus Alders is afgestudeerd op dit gebied met zijn uitvinding ‘seizoensverlenging’.

Grote interesse studenten van Design Academy
Na het succes van vorig jaar waar 4 afgestudeerde studenten hun bijzondere producten presenteerden, zullen dit jaar 10 afgestudeerde studenten van de Design Academy van Eindhoven laten zien dat Design naast een zeer inspirerend uiterlijk ook ontzettend functioneel en milieubewust kan zijn. o.a. Xander Abbink komt met gediafragmeerde vaas3 en Fanny Hofstra met haar BirdBricks.

Duurzaam: van goedkoop tot zeer exclusief
Dit blijft een wereldwijd hot issue. Oo de tuin gaat in deze verantwoorde trend mee. Een van de bedrijven is Living Roofs. Een bedrijf wat zich heeft gespecialiseerd in het beplanten van daken. Naast het groener worden van een stad, biedt dit nog veel meer voordelen. Denk hierbij aan een eerste natuurlijke filtering van hemelwater, isolerende factoren, maar ook uw dak gaat veel langer mee. Deze relatief goedkope oplossing bespaard ook nog eens op de energierekening en zijn er gemeentes die hiervoor subsidie geven.

Exclusiever zijn twee andere bedijven, M.Buijtels hoveniers en het bedrijf Eikentuinhuis. Met verantwoord Frans eiken bouwen zij met authentieke technieken eiken bouwwerken die naast een natuurlijke uitstraling ook nog eens vele mensenlevens mee gaan.

Nieuwe planten en bloemen
De standhouders die hun producten presenteren tijdens Bloem & Tuin zijn ware specialisten op hun vakgebied. Toch kent dit tuinevenement tussen de vele vakspecialisten nog diverse uitschieters, zoals kweker Ad van Heesbeen van Sense of Nature. Enkele jaren geleden bracht hij de 5 zintuigen weer terug in de tuin door middel van een stuk bewustwording. Ook dit jaar zijn er weer diverse nieuwe kwekers die het evenement komen versterken met hun planten, maar vooral ook hun kennis.

Tuinen en vijverpartijen
Water brengt rust en leven in een tuin. Dat is de reden waarom tuinliefhebbers graag kiezen voor een waterpartij. Tuinarchitecten tonen hun bijzondere creaties en nieuwste trends via schitterende waterpartijen voor elke tuinafmeting: aangelegde parktuinen met enorme vijvers waarin exotische vissoorten zwemmen; naast een kabbelende watergroep voor de minituin. Want dat is de grote kracht van Bloem & Tuin: dit openlucht-tuinevenement is buitengewoon interessant voor zowel bescheiden tuinliefhebbers als voor hartstochtelijke tuinfanaten.

Voorzieningen
De bospaden, hellingen en vennen op het landgoed zijn ook zeer aantrekkelijk voor kinderen. Verder is er bij de inrichting van dit openluchtevenement gedacht aan alle bezoekers: een parkeerterrein direct tegen het evenemententerrein, terrassen, horeca en voorzieningen voor mensen met een functiebeperking.

Bloem & Tuin 2011
Grootste tuinevenement in Benelux
Landgoed Gulbergen, Nuenen, Noord-Brabant
18e editie: van vrijdag 15 juli 2011 t/m zondag 24 juli 2011
Dagelijks open van 10.00 tot 18.00 uur

Meer informatie: www.bloem-en-tuin.nl

Plaats een reactie