De een geeft, de ander leeft

Bloeddonors redden levens en schenken mensen weer een toekomst. Hun belangeloze inzet om patiënten gezond te laten worden en te laten blijven, is wel een bedankje waard.

Op Wereld Bloeddonordag zaterdag 14 juni 2014 lanceert Sanquin Bloedvoorziening daarom een campagne om alle donors te bedanken via de site geefhetdoor.nu.

De een geeft, de ander leeft
Iedere dag passeren bloeddonors en patiënten elkaar zonder het te weten. Deze anonieme ontmoetingen zijn bijzonder en zijn door Sanquin in beeld gebracht in een videoclip. Een visuele en muzikale ode die bloeddonors even in het zonnetje zet.

Sanquin: Bloeddonors bedankt! #geefhetdoor

Singer-songwriter Isabelle Amé heeft er het nummer ‘Today’ bij geschreven. Isabelle licht toe: “Toen ik hoorde over deze bedank-actie, vond ik dat zo’n sympathiek gebaar dat het me inspireerde tot het maken van dit liedje. Het gaat over geven en krijgen, over hoe geven vaak heel gewoon lijkt, terwijl het eigenlijk heel bijzonder is. Bij bloeddonorschap kan het zelfs om het ‘geven van leven’ gaan.”

Sanquin, Alsjeblieft, Dank je wel 2

Dank u wel
Via social media en kranten roept Sanquin alle Nederlanders op om naar geefhetdoor.nu te gaan en alle bloeddonors te bedanken. Dit kunnen ze doen door de videoboodschap te delen via Facebook en Twitter. Ook kunnen ze een bloeddruppeltje toevoegen aan hun Facebook en Twitter profielfoto met een ‘Twibbon’. Zo kunnen we samen alle Nederlandse bloeddonors bereiken en ze bedanken.

Plaats een reactie