De Echte Coasssisent bij de AVRO, opnames in Deventer Ziekenhuis

Vanaf dinsdag 15 maart start de AVRO met een nieuwe medische realityreeks De Echte Coassistent over het wel en wee van Jorien, Joost, Lotte, Jonathan, Suzan en Willem. Deze zes coassistenten zitten in een cruciale periode van zowel hun opleiding als hun leven en zijn onderweg naar die ene droom: dokter worden!

De zes artsen in spé lopen coschappen in het Deventer Ziekenhuis en ervaren hoe het is om echte patiënten te helpen. Voor deze dokters van morgen betekent dit stagejaar vooral een periode van grote persoonlijke groei, gepaard met vallen en weer opstaan.

In de eerste aflevering op 15 maart maakt Jorien kennis met de zwangeren-poli van de afdeling gynaecologie. Ze maakt voor het eerst in haar leven een echo. Lotte is al een tijdje bezig op de afdeling chirurgie en hoopt dat ze binnenkort zelf mag gaan snijden. Joost droomt ervan om chirurg te worden, daarom is zijn verplichte coschap in het verpleeghuis wel even wennen. Maar hij maakt daar uiteindelijk dingen mee die hij de rest van zijn leven niet meer zal vergeten.

De zes coassistenten zitten in hun vijfde jaar van de studie Geneeskunde en lopen in een jaar tijd mee op tien verschillende afdelingen van het Deventer Ziekenhuis. In samenwerking met de Medische faculteit van de Rijksuniversiteit Groningen worden in Deventer al sinds 1966 coassistenten opgeleid en zijn inmiddels al meer dan duizend studenten werkzaam geweest.

De Echte Coassistent, vanaf dinsdag 15 maart om 19.25 uur op Nederland 1.

Plaats een reactie