De duurzame weg

De Boeddhistische Omroep Stichting zendt een documentaire uit waarin enkele bedrijven worden geportretteerd die radicaal voor duurzaamheid hebben gekozen. De politiek schijnt zich nog niet volledig bewust te zijn van de ecologische problemen die ons te wachten staan. Econoom Sander Tideman schetst de context waarin een duurzame weg kan worden bewandeld. Uitzending zondag 12 september, 13:55 op Ned 2.

Duurzaamheid lijkt een hype geworden. De bladen staan er vol mee en de schappen met biologisch voedsel breiden uit. Mensen zijn zich er van bewust dat we zorgvuldiger met de natuur moeten omgaan. Geen wonder dat het bedrijfsleven op deze ontwikkelingen reageert. Een duurzame benadering is niet alleen goed voor het milieu, maar het bevordert ook de lokale en sociale omstandigheden.

Alleen de politiek lijkt zich nog niet in alle gevallen bewust van het feit dat er gehandeld moet worden: Nederlandse politici zijn liever zuinig dan duurzaam. Toch heeft de duurzame ontwikkeling ingezet en lijken het de consumenten en het bedrijfsleven te zijn die deze beweging gaande houden.

Uitzending
– Uitzenddatum: zondag 12-9-2010, 13:55 op Ned 2
– Herhaling: zaterdag 18-9-2010, 09:30 op Ned 2
(Uitzendtijden onder voorbehoud.)

Meer informatie: De duurzame weg

Plaats een reactie