De Culinaire Werkplaats presenteert alleen in augustus exclusieve watergerechten

Al eens waterlanders gegeten, of een portie waterballet op je bord gevonden? Heb je altijd al willen weten hoe een waterlelie smaakt of de tranen van Cleopatra? Zo niet, grijp dan nu je kans bij De Culinaire Werkplaats.

Bij dit kunstzinnige eetinitiatief in de Amsterdamse staatsliedenbuurt, kun je de hele maand augustus een steeds wisselende selectie gerechtjes eten, waarin voor water op vele manieren de hoofdrol is weggelegd. Ontwerpersduo en initiatiefnemers Marjolein Wintjes en Eric Meursing willen hiermee op een speelse manier aandacht vragen voor de cruciale rol die water speelt in het leven.

In de maand augustus nodigt De Culinaire Werkplaats iedereen – van fijnproevers en culinaire avonturiers tot watersporters – uit voor een smaak- en spraakmakende ontdekkingsreis langs de verschillende aspecten van water. Iedere maand laten zij zich inspireren door één inspiratiebron en die vertalen zij naar een speciale menukaart met als enige ingrediënten fair-trade groenten, fruit en bijzondere granen.

Van ‘watertanden’ tot ‘waterbommen’
Iedere mee-eetinspiratie van De Culinaire Werkplaats bestaat uit 5 gerechten, namelijk 1 eetcocktail, 2x hartig gevolgd door 2x zoetig. Gedurende de maand ontwikkelt het ontwerpersduo nieuwe gerechtjes en hieruit wordt steeds een wisselende selectie op de kaart gezet. Tijdens het kick-off menu worden er o.a. een waterlelie en een coupe waterlanders geserveerd. Ook speciaal is het non-alcoholische aperitief met de naam: Tranen van Cleopatra. Een vloeibare smaakexplosie gemaakt van wijnazijn, most, honing en diverse kruiden. Als je aanschuift en mee-eet, dan bepaal je achteraf zelf wat je een fair bedrag vindt voor de eetinspiratie.

Aandacht voor schoon drinkwater
Met het watermenu vraagt De Culinaire Werkplaats tegelijkertijd aandacht voor het belang van schoon drinkwater. Iedere tiende gast die aanschuift krijgt een waterflesje van Join The Pipe cadeau, ter waarde van € 15,00. Hiermee wil De Culinaire Werkplaats het project Join The Pipe ondersteunen, niet alleen omdat schoon drinkwater voor iedereen van levensbelang is, maar ook om aandacht te vragen voor het drinken van leidingwater in plaats van water uit flesjes. De Join The Pipe waterflesjes zijn van BPA-vrij kunststof en tevens genomineerd voor de Dutch Design Award.

Kunstexpositie ‘eat’in water’
Naast eetbare kunstwerken, kun je bij De Culinaire Werkplaats ook terecht voor bijzondere exposities van Marjolein Wintjes. In de maand augustus is dat de expositie ‘eat’in water’. Deze bestaat uit verschillende installaties die op speelse wijze de onlosmakelijke relatie tussen water en eten tot uitdrukking brengen. Zoals gebruikelijk bij De Culinaire Werkplaats betreft het een expositie in beweging waarin je niet alleen de installaties kunt bekijken, maar ook het voorwerk en het maken ervan. Tot aan 19 augustus 2010 worden verschillende concepten uitgewerkt en groeit de expositie vrijwel dagelijks. De expositie is tevens een knipoog naar het nautische evenement SAIL, dat op 19 augustus van start gaat in Ams terdam.

Wie is De Culinaire Werkplaats?
De Culinaire Werkplaats is een eigenzinnig eetinitiatief dat eind 2008 in de wereld is gezet door Marjolein Wintjes en Eric Meursing. De Culinaire Werkplaats is een blend van een ontwerpstudio, een restaurant, een eetwinkel, een galerie en nog meer “geheime” ingrediënten. Het ontwerpersduo wil met hun ontwerpen en eetinspiraties mensen inspireren hun eten in beweging te brengen en lekker bewust te (gaan) eten. Zij werken aan de hand van steeds wisselende inspiratiebronnen, zoals zwart, emoties of bloemen aan het bord van de toekomst en nieuwe duurzame eetconcepten, waarin de hoofdrol is weggelegd voor groenten, fruit en bijzondere granen. Hierbij werken zij steeds vaker op het snijvlak van eten & kunst.

Openingstijden: wo-do 17.00 – 22. 00 uur en vr, za, zo van 12.00 – 22.00 uur. Buiten openingstijden uitsluitend op afspraak open voor groepen vanaf min. 10 personen.

S.v.p. telefonisch reserveren op 06 54 64 65 76, of per e-mail op info@deculinairewerkplaats.nl.

Adres: Fannius Scholtenstraat 10 huis, 1051 EX Amsterdam.

Kijk voor meer informatie op www.deculinairewerkplaats.nl

Plaats een reactie