De Buik van Amsterdam proeft

Het digitale platform De Buik breidt uit met een online foodgids over Amsterdam. De culinaire journalisten en foodbloggers van De Buik vertellen verhalen over restaurants, stellen een restaurantgids samen en geven tips over nieuwe en gevestigde culinaire hotspots van de hoofdstad.

De Buik van Amsterdam

Op maandag 24 september 2018 wordt De Buik van Amsterdam officieel gelanceerd. Op een iconische locatie in hartje Amsterdam, bij Bistro Berlage, gaan er 4 Amsterdamse chefs on stage. Zij presenteren de genodigden een signatuur gerechtje met Amsterdamse gerechten vergezeld van drankjes van Amsterdamse bodem.

De Buik van Amsterdam website

Culinair platform

De Buik van Rotterdam vertelt eetliefhebbers al jaren de mooiste culinaire verhalen en adviseert met een uitgebreide restaurantgids waar ze die avond moeten eten. Het platform staat midden in de eetcultuur van de stad en kent deze als geen ander. Zij zijn er voor eetliefhebbers: een doelgroep die graag de stad in gaat, geld te besteden heeft en van mooie dingen houdt.

Daarnaast is De Buik er voor de ondernemers, chefs, organisaties en merken in de wereld van food. De Buik zet hen in beweging en verbindt hen met hun belangrijkste doelgroep. Met een platform over de Amsterdam eetcultuur zal De Buik van Amsterdam dit evenaren.

Bruisende eetcultuur

De website gaat live met ruim veertig verhalen over de bruisende eetcultuur van de hoofdstad. Deze verhalen zijn verdeeld in negen categorieën, waaronder ‘uit eten’, ‘drinken’, ‘kopen’ en ‘mensen’.

Hier zijn eetverhalen te lezen over Amsterdamse classics; Kaagman & Kortekaas, Hotel de Goudfazant, Rijsel en Entrepot. Ook zijn er gastcolumns van onder anderen Joris Bijdendijk waarin hij zijn visie over de Amsterdams foodcultuur geeft. Ook ging De Buik van Amsterdam een dag op stap met Valerio Zeno voor een tour langs vijf van zijn favoriete zaken.

De Buik van Amsterdam logo

Restaurantgids

Daarnaast heeft De Buik van Amsterdam een uitgebreide restaurantgids met nu al meer dan tweehonderd restaurants. Elke restaurant heeft haar eigen pagina met het adres, links naar sociale media, foto’s van het restaurant, informatie over het eten, de inrichting en een korte, heldere omschrijving.

Gijsbregt Brouwer, oprichter van De Buik: “Ik ben trots dat we met een hecht Amsterdams team de foodcultuur van onze hoofdstad in kaart brengen. De eerste vijftig verhalen en meer dan tweehonderd restaurants geven een mooie bloemlezing van waar De Buik voor staat en van al het lekkers dat we in de hoofdstad hebben gevonden. En dit is pas het begin. We gaan vol gas door en rekenen erop dat we Amsterdammers de mooiste verhalen presenteren”.

Volg de Buik van Amsterdam

www.debuik.nl/amsterdam
www.facebook.com/DeBuikVanAmsterdam
www.instagram.com/debuikvanamsterdam

Plaats een reactie