De beste wensen voor een positief jaar!

Wist u dat van goede voornemens vaak meer terecht komt dan we denken? De meeste mensen die aan het begin van een jaar een goed voornemen hadden, zijn tevreden over de eigen aanpak. Dat is mooi meegenomen, zeker wanneer het om gezonder leven gaat.

Want wist u dat minstens de helft van de ziekten in Nederland vermijdbaar is? Aan goede voornemens werken hoeft niet moeilijk te zijn. Stel om te beginnen een positief en haalbaar doel. Er is nog nooit iemand gemotiveerd geraakt van iets wat niet mag. Bent u een echte bankhanger? Dan is iedere dag een kwartiertje bewegen al een hele vooruitgang.

Vergeet niet om kleine successen te vieren. Beschouw één terugval in ongezond gedrag niet als reden om het maar helemaal op te geven. En vooral: doe het samen. Of het nu met een collega, buurman of een internetforum is: samen aan goede voornemens werken is veel leuker.

Daarnaast kan het geen kwaad eens goed naar uw leefstijl en –omgeving te kijken. Deze heeft ook invloed op jongeren zoals uw kinderen. Denk aan de verleidingen thuis: een eerste glaasje bij een verjaardagsfeestje of meeroken met anderen. U kunt de richting van de wind niet veranderen, maar wel de stand van de zeilen. Ik wens u een behouden vaart in 2012!

Laurent de Vries
Laurent de Vries is directeur van GGD Nederland, de koepelorganisatie van de Gemeentelijke of Gemeenschappelijke Gezondheidsdiensten in Nederland.

Plaats een reactie