De Andere Finale, een alternatief songfestival

0
802

RKK zendt in samenwerking met het Leger des Heils op zaterdag 26 mei 2012 het unieke tv-programma De Andere Finale uit. Een alternatief songfestival waarbij onbekende talenten uit het werkveld van het Leger des Heils de meest bekende liedjes uit de historie van het Eurovisie Songfestival zingen. De talenten kunnen laten zien wie ze zijn, door het goede werk van het Leger.

De Andere Finale brengt het gevoel van het oude songfestival weer terug. Met de opnames van het muziekevenement in de Westergasfabriek in Amsterdam viert het Leger des Heils op televisie haar 125-jarig bestaan.

Oude songfestivalgevoel
De organisatie, RKK en het Leger des Heils, belooft dat het historische songfestivalgevoel weer zal terugkeren op de zaterdagavond. Niet de acts, maar artiesten met hun prachtige nummers staan centraal. De muziek komt uit het rijke archief van het Eurovisie Songfestival en zal velen bekend in de oren klinken. Het belooft een feest van herkenning te worden, maar de organisatie wil nog zo min mogelijk verklappen over dit enorme spektakel.

Unieke talenten
Het Leger des Heils is zowel een kerkgenootschap als een hulpverleningsorganisatie, maar biedt ook internationale hulp en zamelt kleding in. De mensen aan wie het Leger des Heils zorg verleent, hebben opvang nodig, hulp om de weg in het leven (terug) te vinden of zijn op zoek naar de zin van hun leven. Prachtige mensen met bijzondere talenten, dat zijn het. Aan enkele van hen is gevraagd zijn of haar muzikaal talent in te zetten in het televisie programma De Andere Finale.

Robert Paul Fennema, kapitein bij het Leger des Heils: ‘Muziek zit al 125 jaar in onze genen. Naast een dak boven het hoofd of een maaltijd, biedt het Leger ook behandeling aan haar cliënten. Hierbij speelt zingeving een belangrijke rol en wordt gezocht naar een waardevolle daginvulling of vrijetijdsbesteding. Mensen laten hun talenten zien op het gebied van zang, dans en andere cultuuruitingen. Er schuilt veel talent onder onze medewerkers en cliënten. Met de uitzending van De Andere Finale willen we mensen laten stralen en het Nederlands publiek bedanken voor hun betrokkenheid. Al 125-jaar.’

Televisie programma
Het programma wordt vanaf 19.00 uitgezonden bij RKK op Nederland 2, een bijzonder time slot, omdat vlak daarna op Nederland 1 de finale van het Eurovisie Songfestival 2012 begint.

Leo Fijen, hoofd RKK: ‘Wij laten met dit programma zien dat je geloof kunt doen. Mensen helpen, handen uit de mouwen steken, we doen het vanuit ons geloof. Dat zijn raakvlakken tussen het Leger des Heils en omroep RKK. Vandaar dat we verheugd zijn dit bijzondere programma samen te brengen op Nederland 2.’

Meer informatie
www.facebook.com/deanderefinale
www.twitter.com/deanderefinale