De 14 van Johan Cruijff

Johan Cruijff presenteerde woensdag 14 maart 2012 tijdens een drukbezochte TEAM MEETING 2012, de nieuwe lichting van ‘De 14 van Johan’. ‘De 14 van Johan’ is in 2011 gestart en betreft 14 jonge sporters met een missie: nóg meer gehandicapte en niet gehandicapte jongeren in beweging brengen.

De 14 van Johan in 2012

Een jaar lang zetten zij zich als bijzonder ambassadeur in om het gedachtegoed van de Cruyff Foundation en het Cruyff Institute uit te dragen.

Stuk voor stuk zijn de ambassadeurs het springlevende bewijs van de vele buitengewone initiatieven van de Foundation en het Institute om sport op wat voor manier dan ook toegankelijker te maken voor de jeugd. 14 jonge sporters met een missie: nóg meer gehandicapte en niet gehandicapte jongeren in beweging brengen.

‘De 14 van Johan’ zetten zich een jaar lang in voor de promotie van de Johan Cruyff Foundation en het Johan Cruyff Institute. Zij ondernemen eigen activiteiten in hun eigen omgeving. Daarnaast zijn ze aanwezig op de belangrijke momenten voor de Cruyff Foundation: het Cruyff Foundation IJsfeest op 30 maart, de Landelijke Finale van Cruyff Courts Kampioenen 6 vs 6 op 2 juni, de Johan Cruijff Schaal op 5 augustus en de Cruyff Foundation Open Dag op 19 september.

Carole Thate, directeur van de Johan Cruyff Foundation zegt over ‘De 14 van Johan’: “De Johan Cruyff Foundation haalt met sport het beste uit mens en maatschappij. Wij brengen jeugd met en zonder handicap in beweging en ontwikkelen talent in sport en studie met het Johan Cruyff Institute. Deze nieuwe lichting van ‘De 14 van Johan’ vertegenwoordigen al deze onderdelen op een geweldige manier.”

Viering 14 jaar Cruyff Foundation – 2011 – De 14 van Johan

TEAM MEETING 2012
Johan Cruijff presenteerde de nieuwe lichting van ‘De 14 van Johan’ tijdens Team Meeting 2012 in de Sporthallen Zuid in Amsterdam, een bijeenkomst van het complete netwerk van de Cruyff Foundation en het Cruyff Institute. Ruim 700 aanwezigen zagen een forum over het belang van sport voor je ontwikkeling en de maatschappij o.l.v. Humberto Tan met bijzondere gastsprekers zoals Johan Cruijff, Edwin van der Sar, Richard Krajicek, Esther Vergeer, Bas van der Goor en Bibian Mentel.

Daarnaast vond ook het jaarlijkse Cruyff Courts Seminar plaats waarbij er sprekers uit Brazilië en Israël waren, ook was een gastcollege voor de Master studenten aan het Johan Cruyff Institute en vond de jaarlijkse Rolstoelsportdag plaats voor 140 kinderen in een rolstoel.

Plaats een reactie