Daten met een collega is steeds minder taboe

45 procent van de Nederlandse werknemers is het met elkaar eens: in liefde is alles geoorloofd. Zij vinden dan ook dat daten met een collega moet kunnen. Daarnaast geeft 15 procent aan het niet bezwaarlijk te vinden als collega’s met elkaar daten, maar zij stellen wel als voorwaarde dat de één geen manager van de ander is. Dit blijkt uit online onderzoek van Unique onder 555 respondenten.

Het bezwaar tegen een date met een leidinggevende gaat voor een ander deel van de ondervraagden helemaal niet op. 8 procent van de werknemers wil juist daten met een manager. Zij gaven aan: voor promotie doe ik alles! Toch is een liefdesrelatie met een collega voor een derde (32 procent) van de werknemers wel een taboe. Voor hen geldt dat zij nog liever ontslag nemen, dan met een collega daten.

“Rond Valentijnsdag peilen we inmiddels al drie jaar achtereen de stand van liefde op de werkvloer”, aldus Raymond Puts, algemeen directeur bij Unique. “De mate waarin liefde voorkomt zien we niet echt veranderen, maar wel de manier waarop men ernaar kijkt. In 2010 was het nog 24 procent die flirten met een leidinggevende not done vond, nu ligt dat percentage maar liefst 10 procent lager.”

Plaats een reactie