Date4cash.nl, geld bieden voor je eerste afspraakje

De nieuwe datingsite Date4Cash maakt het voor het eerst in Nederland mogelijk om geld te bieden voor een eerste afspraakje met een leuke vrouw of man. Die gaat dan op stap met de hoogste bieder en krijgt het geld via de site overgemaakt. Binnenkort kunnen mensen ook bieden op een afspraakje met een bekende Nederlander. De opbrengst daarvan gaat naar goede doelen.

Het concept is overgewaaid uit Amerika, waar het een groot succes is. Volgens directeur Mark van der Wildt biedt Date4Cash de oplossing voor een probleem waar veel reguliere datingsites mee kampen, namelijk dat knappe vrouwen overspoeld worden met reacties en sommige mannen niets terughoren. “Voor zowel vrouwen als heren is dat irritant. Daarom hapert het systeem. Onze site biedt de kans om op een heel andere manier mensen te ontmoeten die je normaal niet zou ontmoeten. Als je bereid bent om te betalen voor een eerste afspraakje, zeg je: ik heb er geld voor over om jou te ontmoeten. Zo kun je iemand gemakkelijker over de streep trekken,” legt hij uit.

Het concept van de site is simpel. Mensen kunnen zich gratis inschrijven. Daarna kunnen ze bieden op personen die ze interessant vinden. Als het bod wordt geaccepteerd, betaalt de bieder een bedrag aan Date4Cash. Tijdens het afspraakje maken mensen een foto en mailen die als bewijs naar de site. Daarna wordt het geld naar de date overgemaakt. “De dame of heer wordt in wezen betaald voor haar of zijn tijd,” legt Van der Wildt uit. “Garanties op een afspraak zijn er niet, maar dit verhoogt wel je kansen.”

Date4Cash is sinds kort in de lucht, maar telt nu al honderd leden en honderden bezoekers per dag. Van der Wildt wijdt dat aan de mond-tot-mondreclame. De eerste biedingen zijn al gedaan, maar de eerste afspraakjes moeten nog gemaakt worden. Volgens hem zullen de gemiddelde bedragen tussen 50 en 100 euro liggen, maar er zijn nu al uitschieters van 250 euro. De limiet ligt bij 1000 euro.

Van der Wildt is niet bang dat de datingsite misbruikt zal worden als escortservice. “We letten daar heel streng op. We accepteren geen foto’s met te veel bloot en als we zien dat bepaalde personen er te vaak gebruik van maken, of dat er iets niet in de haak is, dan verwijderen we die persoon,” zegt hij.

De datingsite hanteert huisregels. Zo adviseert ze mensen om geen geld tijdens de date te accepteren, nooit direct geld over te maken naar hun date, om af te spreken in openbare gelegenheden en om elkaar respectvol te behandelen.

Over een tijdje wil Van der Wildt het concept uitbreiden met bekende Nederlanders. Het geboden geld gaat dan voor 100 procent naar goede doelen, met wie Date4Cash wil samenwerken. Iedere maand zou de site een nieuw goed doel kunnen steunen.

Meer informatie
www.date4cash.nl

Plaats een reactie