Danny twijfelde geen moment voor de rol van Jezus

(Musical)acteur, presentator en zanger Danny de Munk en zangeres Berget Lewis vertolken tijdens het unieke muziekevenement The Passion de rollen van Jezus en van Maria, de moeder van Jezus. The Passion vertelt het verhaal over het lijden, sterven en de opstanding van Jezus. Dit gebeurt aan de hand van hedendaagse Nederlandstalige popnummers.

Het evenement vindt plaats op Witte Donderdag 5 april 2012 op het Willemsplein in Rotterdam. De EO en RKK zenden The Passion 20.30 uur live uit op Nederland 1 en op internet.

Danny twijfelde geen moment toen hij werd gevraagd om de rol van Jezus te vertolken. “Ik vind het mooi om dit verhaal te zingen samen met mijn vrienden en collega’s. Daarnaast vind ik het heel belangrijk dat je weet wat het Paasverhaal inhoudt en het mooie van The Passion is dat je het op deze manier aan de nieuwe generatie kunt doorgeven.”

Ook Berget reageerde enthousiast toen ze gevraagd werd de rol van Maria te vertolken: “Het is een prachtig verhaal, dat meer Nederlanders moeten horen. Ik vind de rol van Maria heel mooi, een persoon die met enorme toewijding van Jezus heeft gehouden.”

De muzikale begeleiding tijdens The Passion is in handen van een 28-koppig orkest onder leiding van Cor Bakker. De overige hoofdpersonen – die de rollen van Petrus, Judas, Pilatus, de Verteller en de Verslaggever gaan vertolken – worden later bekendgemaakt.

Rotterdam
The Passion brengt het verhaal van Pasen tot leven. Op het Willemsplein in Rotterdam wordt het bijbelverhaal verbeeld en bezongen aan de hand van bekende Nederlandstalige popnummers. De scènes uit het lijdensverhaal spelen zich af op verschillende plekken in de stad. Ook dit jaar trekt er weer een groots opgezette processie door de stad.

Volgens burgemeester Ahmed Aboutaleb past het verhaal van The Passion goed bij Rotterdam: “De wederopstanding en de hoop die in het verhaal zo’n grote rol spelen passen bij onze stad. Daarom zijn we blij dat we The Passion in Rotterdam mogen ontvangen.”

Meer informatie
http://www.eo.nl/evenementen/thepassion/
http://www.facebook.com/thepassionrotterdam
http://www.thepassion.hyves.nl/

Plaats een reactie