Daniëlle Oerlemans trakteert op beschuit met muisjes

Dinsdag 10 mei 2011 kreeg de kraamafdeling van het Vrouw Moeder Kindcentrum van Tergooiziekenhuizen in Blaricum onverwacht bezoek. Voormalig sportvrouw en presentatrice Daniëlle Oerlemans trakteerde er enkele kersverse ouders op beschuit met muisjes en feliciteerde hen met de geboorte van hun kindje. Op deze manier vraagt zij als ambassadrice van SOS Kinderdorpen aandacht voor de Dag van het Gezin, die zondag 15 mei 2011 plaatsvindt.

Daniëlle Oerlemans: “Met deze actie vraag ik aandacht voor het belang van een liefdevol gezin voor ieder kind. Ik zit nu zelf midden in het gezinsleven met onze vier kinderen. En ik zie aan hen hoe belangrijk het is dat ze een plek hebben waar ze zich thuis en geborgen voelen. Het is vreselijk te zien dat er talloze kinderen op de wereld zijn die dit niet hebben. Die geen mama hebben om op terug te vallen.” Oerlemans zet zich sinds vorig jaar in voor de internationale kinderhulporganisatie om deze kinderen een thuis te geven in een liefdevol gezin. “Dankzij SOS Kinderdorpen krijgen zij weer een kans op een toekomst”, aldus Daniëlle.

De jonge ouders in Tergooiziekenhuizen waren erg enthousiast over het bijzondere kraambezoek. Manon Tielen, moeder van Binck en sinds vanochtend ook van Jack, vond het een sympathieke actie. Manon: ”Ik was flink verrast toen Daniëlle ineens binnenkwam, maar ze mocht mijn paar uur oude zoon meteen vasthouden. Ik wilde niet dat hij de kans misliep dat hij met zo’n mooie vrouw op de foto stond. En aanstaande zondag vier ik de Dag van het Gezin met mijn twee zonen thuis.”

Over de Dag van het Gezin
De 15de mei werd jaren geleden al door de Verenigde Naties uitgeroepen tot Internationale Dag van het Gezin. Maar anders dan Vader- en Moederdag wordt deze dag in Nederland nauwelijks gevierd. De meeste Nederlanders zijn niet bekend met het bestaan ervan. Voor SOS Kinderdorpen is de Internationale Dag van het Gezin belangrijk: de internationale kinderhulporganisatie onderstreept het belang van een gezin voor kinderen die er alleen voor staan en wil 15 mei daarom op een positieve manier op de kaart zetten.

Plaats een reactie