Dag van de Verpleging

0
519

Op 12 mei aanstaande is de Dag van de Verpleging. Over de hele wereld is er op deze dag bijzondere aandacht voor de bijdrage van verpleegkundigen en verzorgenden aan de gezondheidszorg. De dag staat in het teken van verbetering van de kwaliteit van zorg en versterking van de beroepstrots.

Het UMCG wil tijdens deze dag ook de waardering voor haar verpleegkundigen en verzorgenden laten blijken. Voor hen is er het programma “Zorg voor anderen. Zorg voor jezelf”. Tijdens het ochtenddeel is er een Wellnessplein in de Fonteinpatio. Verpleegkundigen kunnen genieten van een massage, meedoen aan een make-over of advies inwinnen over sporten.

Elsevier lanceert de uitgave Compassiemoeheid. In het middagdeel leren verpleegkundigen van elkaar. Tijdens mini klinische lessen presenteren ze vakinhoudelijke ontwikkelingen. De dag wordt afgesloten met een hapje, drankje en live muziek.

Meer informatie op de website van het UMCG Wenckebach Instituut, via de link onder aan deze pagina.

Vorig artikelTepelvocht kan borstkanker mogelijk eerder aantonen
Volgend artikelKapotte suikertransporteur beschadigt hersenen
Avatar
Het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) is één van de grootste ziekenhuizen in Nederland en de grootste werkgever van Noord-Nederland. De ruim 10.000 medewerkers werken in de patiëntenzorg en aan vooraanstaand wetenschappelijk onderzoek, waarbij de focus ligt op ‘gezond en actief ouder worden’. In het kader van wetenschappelijk onderzoek en onderwijs wordt nauw samen gewerkt met de Rijksuniversiteit Groningen. Er worden studenten opgeleid tot arts, tandarts of bewegingswetenschapper en artsen opgeleid tot medisch specialist. Patiënten komen in het UMCG voor basiszorg, maar ook voor zeer specialistische diagnostiek, onderzoek of behandeling. De zorg wordt gegeven door de beste dokters en verpleegkundigen. Samen met ondersteunend personeel werken zij dagelijks aan die ene, gemeenschappelijke doelstelling: bouwen aan de toekomst van gezondheid.