Dag van de slaap in teken van snurken

Op de kalender is nog moeilijk een dag te vinden die ‘geen dag van’ is. Maar deze moet je toch aanstrepen als je je niet wilt verslapen. 21 maart is uitgeroepen tot de Internationale dag van de slaap.

Namens Snurken en Apneu Research vestigen wij graag op deze dag de aandacht met name op het snurken en nog gevaarlijker slaapapneu.

Snurken is een onderschat probleem in Nederland
Er rust nog altijd een taboe op het snurken, een Belgische arts vergeleek het ooit met erectiestoornissen. Er wordt liever niet over gesproken. 60% van de Nederlanders praat liever niet over zijn of haar snurkprobleem. In België ligt dat aantal veel lager met maar 40%.

In meer dan 4 miljoen slaapkamers in Nederland heeft men iedere nacht last van het chronisch snurkprobleem. Dit zorgt vaak voor relationele problemen, een van de twee echtelieden verhuist vaker naar de logeerkamer of erger naar de zolder.

Het snurkprobleem wordt veroorzaakt door het verslappen van de tongspier en het weke verhemelte, dit veroorzaakt een vernauwing in de keelholte. De ademhaling laat trillingen vrijkomen, wat het snurkgeluid veroorzaakt.

Toch is het niet enkel een sociaal probleem. Snurken kan ook voor lichamelijke problemen zorgen. Dit kan uiteindelijk leiden tot vermoeidheid overdag, hoofdpijn, keelpijn, droge mond en zelfs hartklachten. Vaak wordt dit niet gezien in relatie tot het snurken.

Snurken is al zo oud als de mensheid, toch kan het tegenwoordig prima verholpen worden. Snurken en Apneu Research adviseert, behandelt en begeleidt mensen die snurken of ademstops hebben met de juiste behandelmethode.

Zoals een bril de ogen corrigeert, zo is er tegen snurken een speciale snurkbeugel, welke de tong controleert.

Plaats een reactie