Dag van de Plastische Chirurgie op 25 november 2011

Op vrijdag 25 november 2011 wordt de eerste landelijke Dag van de Plastische Chirurgie gehouden. Plastisch chirurgen uit ziekenhuizen en privéklinieken openen deze dag de deuren om het publiek kennis te laten maken met de vele facetten van het vak: van brandwondenchirurgie tot kinderplastische chirurgie.

Het motto is niet voor niets: Plastische chirurgie van top tot teen. Er is speciale aandacht voor plastische chirurgie bij huidkanker, hand- en polsletsels, mammareconstructies bij borstkanker, complexe hoofd-hals chirurgie, grote trauma’s, esthetische chirurgie en brandwondenchirurgie. De dag wordt georganiseerd door de Nederlandse Vereniging voor Plastische Chirurgie (NVPC).

Breedte van het vak
Tijdens de dag laten plastisch chirurgen het publiek op interactieve wijze kennis maken met de breedte van het vak en de vele gezichten van de plastische chirurgie. Naast de esthetische chirurgie is er de reconstructieve chirurgie, waarbij plastisch chirurgen onder andere veel hand- en polsletsels behandelen of huidkanker. Tevens zijn plastisch chirurgen bijvoorbeeld betrokken bij grote trauma’s of complexe hoofd-hals chirurgie.

Programma
Het programma van de dag zal per ziekenhuis of kliniek zelf worden ingevuld met bijvoorbeeld rondleidingen, skillslabs (denk aan een workshop hechten onder de microscoop), patiëntendemonstraties, lezingen, tentoonstellingen, de mogelijkheid tot een kort gesprek met de plastisch chirurg en eventueel life surgery via camera’s. Nader bericht over de locaties die bij u in de buurt meedoen aan deze dag en hun programma’s volgt.

Meer informatie: Overzicht van de deelnemende ziekenhuizen en klinieken

Plaats een reactie