CWZ Nijmegen koopt innovatieve diagnostische apparatuur Philips

0
1223

Koninklijke Philips Electronics en het Canisius-Wilhelminia Ziekenhuis in Nijmegen hebben donderdag 5 juli 2012 bekend gemaakt dat zij een omvangrijke medische order hebben getekend. Het gaat om een contract voor de levering van geavanceerde medische systemen voor diagnostisch onderzoek. Het topklinisch ziekenhuis vernieuwt daarmee haar afdeling radiologie, waardoor patiënten sneller, efficiënter en beter geholpen kunnen worden.

De order omvat enkele van Philips’ meest innovatieve en geavanceerde diagnostische apparatuur, waaronder een zeer sterke digitale Ingenia 3 Tesla MRI-scanner. Deze scanner levert veel scherpere beelden dan andere MRI-scanners en stelt artsen daarnaast in staat de onderzoekstijd met 30% te verkorten. Het Canisius-Wilhelmia Ziekenhuis is een van de eerste ziekenhuizen in Nederland die zal beschikken over zo’n scanner. Ook levert Philips zijn topmodel CT-scanner, twee kamers voor regulier diagnostisch röntgenonderzoek en ultrasound-systemen.

Het Canisius-Wilhelmina Ziekenhuis gaat tevens de hoeveelheid röntgenstraling die wordt gebruikt tijdens patiëntenonderzoeken fors verminderen. Daarvoor is een speciale oplossing, genaamd iDose, aangekocht waarmee de hoeveelheid straling tijdens onderzoeken met een CT-scanner met 20 tot 40% wordt verminderd. Dat is veiliger en minder belastend voor patiënten.

“Als topklinisch ziekenhuis willen we de modernste apparatuur met de beste prijs-prestatie verhouding die er op de markt is aanbieden aan onze patiënten,” zegt manager radiologie Ton Litjes van het Canisius-Wilhelmina Ziekenhuis. “We hadden een heel pakket van eisen en daar is Philips uiteindelijk als beste uitgekomen.”

Volgens Philips toont het contract met het Canisius-Wilhelmina Ziekenhuis opnieuw aan dat het bedrijf voorop loopt bij de ontwikkeling van vernieuwende medische oplossingen. “We willen ziekenhuizen niet alleen technologische innovaties bieden waardoor artsen hun patiënten betere en effectievere zorg kunnen bieden, maar willen ook dat die innovaties nadrukkelijk helpen om gezondheidszorg efficiënter te maken, inspelend op de maatschappelijke wens de algehele kosten van onze zorg te verminderen,” zegt Hans Bossink, General Manager van Philips Healthcare Benelux.

Vorig artikelGratis voeding voor 800 hulphonden
Volgend artikelDiscussie over nieuwe geneesmiddelen noodzakelijk
Koninklijke Philips Electronics N.V. is een onderneming met een veelzijdig aanbod op het gebied van gezondheidszorg en welzijn, dat gericht is op verbetering van de kwaliteit van leven van mensen door middel van tijdige innovaties. Als toonaangevende onderneming op het gebied van gezondheidszorg, lifestyle en lighting integreert Philips technologieën en design in op de mens gerichte oplossingen, die zijn gebaseerd op diepgaand inzicht in de wensen en behoeften van de klant en zijn merkbelofte van "sense and simplicity". Philips heeft wereldwijd circa 120.000 werknemers in dienst, verspreid over meer dan 100 landen. Met een omzet van EUR 22.3 miljard in 2010 is de onderneming marktleider op het gebied van cardiale zorg, acute zorg en thuiszorg, energiezuinige verlichtingsoplossingen en nieuwe verlichtingstoepassingen, alsmede lifestyle-producten voor persoonlijk welzijn en amusement, met een sterke leidende positie op het gebied van Flat-TV, scheerapparaten en haartrimmers, portable entertainment en mondverzorgingsproducten.