CVA on tour van 6 tot en met 10 mei 2011

Van 6 tot 10 mei 2011 organiseert Revalidatiecentrum De Hoogstraat in samenwerking met de Nederlandse CVA-vereniging en Revalidatie Nederland een bijzondere fietstocht. Gedurende vijf dagen fietsen mensen die getroffen zijn door een beroerte door Nederland. Aankomst is op dinsdag 10 mei 2011, de Europese dag van de Beroerte, om 13.00 uur op de Neude in Utrecht.

De fietsers worden daar ontvangen door Aleid Wolfsen, burgemeester van Utrecht. Ook Hans Spekman (PvdA) en Pia Dijkstra (D66), beideTweede Kamerlid, zijn aanwezig op de Neude. Zij krijgen de Oefengids ‘Snel in Beweging’ aangeboden; een nieuwe oefengids voor mensen met een beroerte om al in een vroeg stadium te werken aan herstel.

De deelnemers fietsen vanuit Noord-, Midden-, Zuid- en West-Nederland naar Utrecht. Ze zullen onder andere in verschillende revalidatiecentra overnachten. Tijdens het fietsen worden ze vergezeld door dagfietsers (o.a. mensen die op dat moment nog revalideren na een beroerte). Onderweg vragen zij aandacht voor het voorkomen en herkennen van een beroerte en voor de onzichtbare gevolgen. De fietsers arriveren op maandag 9 mei bij het Militair Revalidatie Centrum Aardenburg. De volgende dag vertrekken ze gezamenlijk naar de Neude in Utrecht, waar de burgemeester de fietsers rond 13.00 uur feestelijk zal ontvangen.

Dinsdag 10 mei 2011 is de Europese Dag van de Beroerte; de dag waarop er in Europa extra aandacht wordt besteed aan het voorkomen en herkennen van een beroerte. In dit kader vindt op de Neude in Utrecht een slotmanifestatie plaats. Hier kunnen bezoekers informatie krijgen over een beroerte en het voorkomen en herkennen ervan. Tevens kunnen zij onder andere hun bloeddruk laten meten en een inspanningstest doen. Ook is te zien hoe tegenwoordig computergames therapeutisch worden ingezet bij de revalidatie van mensen met een beroerte. Bezoekers kunnen dit bovendien zelf ervaren. Het programma van deze dag wordt nog verder ingevuld.

Met deze fietstocht vragen Revalidatiecentrum De Hoogstraat, de Nederlandse CVA-vereniging en Revalidatie Nederland aandacht voor een beroerte (CVA) en de gevolgen ervan. Alle betrokkenen werken belangeloos mee aan dit initiatief. Meer informatie over de fietstocht is te vinden op www.cvaontour.nl.

Plaats een reactie