Curt Fortin steunt het Liliane Fonds

Curt Fortin lanceert maandag 23 januari 2012 zijn nieuwe single ‘Wake Up’, waarvan alle opbrengsten naar het Liliane Fonds gaan. ‘Wake Up’ maakt je wakker: om te gaan dansen, om op te staan voor jezelf en om te gaan voor je dromen. Iets wat voor kinderen in ontwikkelingslanden niet vanzelfsprekend is. Aan de single is een actie verbonden. Jonge danstalenten tussen de 9 en 12 jaar maken kans op één van de zes hoofdrollen in de bijbehorende videoclip van Curt Fortin.

Liliane Fonds en Curt Fortin
Curt Fortin is hét gezicht van de Liliane Fonds-campagne ‘Wij trekken aan de bel’. Een campagne waarmee het fonds aandacht vraagt voor kinderen met een handicap in ontwikkelingslanden, die vaak niet naar school kunnen. Curt Fortin bezoekt voor deze campagne basisscholen om scholieren te informeren over de situatie van kinderen aan de andere kant van de wereld. Curt Fortin: “Ik droomde er altijd van om te zingen en te dansen. Ik heb die droom kunnen waarmaken. Daarom vind ik het zo belangrijk dat alle kinderen dezelfde kans krijgen. Een kans om hun dromen te realiseren. Het Liliane Fonds maakt dit mogelijk voor kinderen met een handicap in ontwikkelingslanden.”

Wake Up
Speciaal voor het Liliane Fonds schreef Curt Fortin samen met Rupert Tweeboom de single ‘Wake Up’. De single is geproduceerd door Rene Merkelbach, die samenwerkte met Within Temptation, Krezip, Racoon en K-Otic.

Kinderen tussen de 9 en 12 jaar worden opgeroepen om hun danstalent te laten zien. Ze kunnen hun ultieme dansmoves op de single ‘Wake Up’ filmen en opsturen naar Curt Fortin. Hiermee maken ze kans om een rol te spelen in zijn videoclip. Op de site www.meedoen.nl kunnen de jonge talenten meer hierover lezen. Op 14 maart 2012 zal de videoclip van ‘Wake Up’ in première gaan.

De single ‘Wake Up’ zal vanaf maandag 23 januari 2012 te downloaden zijn via o.a. iTunes.

Over Curt Fortin
Curt Fortin is bekend als acteur van onder meer de jeugdserie Het Huis Anubis, Onderweg naar Morgen en Voetbalvrouwen. Voor BNN presenteerde hij Top of the Pops en URBNN. Momenteel is Curt te zien als presentator van het kinderprogramma Hoelahoep op Nederland 3 en het RTL8-Telekidsprogramma De Schatkamer. Muziek speelt een grote rol in zijn leven. Hij speelde in musicals als Jungle Book en schrijft en componeert zijn eigen muziek.

Over het Liliane Fonds

Plaats een reactie