Cursus ‘Positief opvoeden’

Ook dit jaar is er de mogelijkheid om mee te doen aan de cursus Positief Opvoeden. De cursus wordt gratis aangeboden door de gemeente Enschede en Hengelo en wordt uitgevoerd door medewerkers van Loes, Centrum Preventie Mediant en Jarabee.

De cursus ‘Positief Opvoeden’ biedt ouders van kinderen tot 12 jaar hulp bij dagelijkse opvoedingsvragen, maar ook bij ernstige gedragsproblemen. Je leert als ouder oorzaken van gedragsproblemen bij je kinderen te herkennen en hoe je gewenst gedrag kunt stimuleren.

Het accent tijdens de cursus ligt op het versterken van positief gedrag. Ouders leren wat ze kunnen doen om belonen en straffen kracht bij te zetten. De cursusleiders geven daarbij tips. Na afloop van de cursus blijkt vaak dat niet alles, maar wel veel veranderd is. In veel gezinnen gaat het er een stuk gezelliger aan toe.

Er zijn nog plaatsen beschikbaar voor de cursussen die de komende maanden starten. De groepscursus bestaat uit 4 wekelijkse bijeenkomsten van 2 uur met een groep deelnemers, drie weken thuis oefenen met telefonisch contact en nog een slotbijeenkomst.

De volgende groepscursussen starten in april, mei en juni 2011. Data van de groepscursussen en algemene informatie over positief opvoeden: www.loes.nl of telefonisch: Enschede 053 – 4307022 / Hengelo 074 – 2459558.

Plaats een reactie