Crowdfunding voor moedige Almeerse rolstoeltennisser

Terugveren van tegenslag. De sport kent vele voorbeelden. Met de opkomst van de paralympische sport komen dergelijke verhalen nog vaker aan het oppervlak. Ze dienen als inspiratie voor wat er wél kan in het leven.

Michaela Spaanstra

Neem Michaela Spaanstra. Na een bittere tegenslag vier jaar geleden maakt zij nu een snelle opmars in het rolstoeltennis. Ze voert campagne voor support om toernooien in Oost-Europa te spelen en punten te vergaren voor de wereldranglijst.

Michaela Spaanstra

Michaela werd rolstoelafhankelijk nadat bij het verwijderen van een tumor uit haar onderste rugwervel zenuwen werden geraakt. Tennissen, de sport die zij daarvoor al beoefende, doet zij nu in een rolstoel. Tijdens haar revalidatie maakte zij kennis met rolstoeltennis. Een snelle opmars volgde, en een uitnodiging van voormalig bondscoach van het rolstoeltennis Aad Zwaan.

Zonder competitie geen ontwikkeling
Michaela maakte werk van haar nieuwe sport. In 2013 verwierf zij zich uit het niets een 21e plek op de internationale ranglijst. Ze bleef trainen bij Aad Zwaan en de frequentie voor trainingen werd opgevoerd naar 20 uur per week. Ze traint tevens bij de KNLTB in Almere.

Michaela wil de komende jaren door groeien naar een stabiele notering bij de beste rolstoeltennissers van de wereld. Het is duidelijk dat zij haar pijlen gericht heeft op de Paralympische Spelen van Rio in 2016.

Steun van de burgemeester voor een moedige Almeerse
Ze koos voor crowdfunding omdat ze daarmee ook voor iedere funder zelf iets terug kan doen. Ze heeft de donaties nodig voor de onkosten die gemaakt moeten worden om een serie van internationale toernooien in Oost-Europa te kunnen spelen. Het gaat om € 6.000,-.

De campagne is goed van de grond gekomen en is inmiddels de 50% gepasseerd. Michaela heeft nog 16 dagen om de 100% te bereiken. Afgelopen week kreeg zij bijval van de burgemeester van haar woonplaats Almere, een forse steun in de rug.

Doe ook mee!
Steun Michaela bij het realiseren van haar sportieve doelen via Wij zijn Sport: Michaela Spaanstra.

Wij zijn Sport: Hoe werkt crowdfunding?

Meer informatie
https://www.facebook.com/michaelakurpisz
http://smkf.nl
http://www.wijzijnsport.nl
https://www.facebook.com/wijzijnsport
https://twitter.com/wijzijnsport

Plaats een reactie