Crisis heeft nauwelijks invloed op opbrengst Alpe d’HuZes 2013

Alpe d’HuZes heeft in 2013 ruim 29 miljoen euro opgebracht. Dit eindbedrag maakte voorzitter Johan van der Waal zondagmiddag 20 oktober 2013 bekend tijdens de drukbezochte slotbijeenkomst in het Velodrome in Amsterdam.

Alp dHeZes 2013, Cheque

“Ook dit jaar hebben we allemaal weer begrepen dat kanker zich niets aantrekt van goede of slechte tijden. Dit is een fantastisch resultaat in een periode waarin het economisch gezien wat minder gaat”, aldus Van der Waal.

Het precieze eindbedrag dat Van der Waal bekendmaakte, is 29.096.036 euro en 87 cent. Dit geld is bijeengebracht door bijna achtduizend deelnemers en hun sponsoren. De fietsende en lopende deelnemers beklommen op 5 en 6 juni 2013 tot maximaal zes keer de Alpe d’Huez ten behoeve van onderzoek in de strijd voor de overwinning op kanker. Tijdens acht edities is in totaal nu ruim honderd miljoen euro opgehaald.

Cheque overhandigd aan KWF Kankerbestrijding
Alpe d’HuZes wil dat er steeds minder mensen overlijden aan de gevolgen van kanker. Het geld dat de deelnemers hebben ingezameld wordt besteed aan projecten die uiteindelijk de grootst mogelijke voordelen opleveren voor patiënten die kanker hebben of het in de toekomst krijgen. Ook de opbrengst van dit jaar gaat geheel naar KWF Kankerbestrijding. De cheque met het eindbedrag is zondagmiddag in het Velodrome overhandigd aan Michel Rudolphie, directeur van KWF Kankerbestrijding.

Het geld komt bij KWF Kankerbestrijding in een apart fonds op naam (Alpe d’HuZes/KWF-fonds) en wordt aangewend voor projecten die ons dichter bij onze doelstelling brengen. Michel Rudolphie bedankte vandaag alle vrijwilligers, deelnemers en sponsoren voor het prachtige bedrag. “Dit brengt ons een stap dichter bij een droom die iedereen heeft: een wereld waarin niemand meer hoeft te overlijden aan kanker.”

Inschrijving voor volgende editie inmiddels geopend
De inschrijving voor de volgende editie van Alpe d’HuZes is inmiddels geopend. Van der Waal: “De aanmeldingen voor 2014 komen volop binnen. Met alle deelnemers willen we weer in alle zuiverheid, zonder belangenverstrengelingen en volledig antistrijkstok zorgen dat er in de toekomst niemand meer dood gaat aan kanker en dat mensen met kanker een Goed, Gelukkig en Gezond leven hebben”.

Meer informatie
http://www.opgevenisgeenoptie.nl
https://www.facebook.com/alpedhuzes
https://twitter.com/alpedhuzes

Plaats een reactie