CoolWave lipo: vet weg zonder snijden

CoolWave lipo is de meest innovatieve behandeling op het gebied van contour verbeteringen. De behandeling combineert cryo-therapie met geluidsgolven met als doel lokale vetophopingen te verwijderen en cellulite zichtbaar te verminderen.

Het woord ‘Cryo’ is afgeleid van het Griekse woord ‘Kryos’ wat extreme koeling betekent. Vetcellen zijn zeer gevoelig voor de effecten van lage temperaturen. Door vetcellen met cryo te behandelen beschadigen de vetcellen en worden deze door het lichaam afgebroken en afgevoerd. Alle overige weefsel zoals de spieren, de vaten en de huid zijn niet gevoelig voor deze temperatuurwisselingen en blijven in tact. Door cryo-therapie te combineren met geluidsgolven wordt de doorbloeding in het huid verbeterd waardoor de afgebroken vetcellen beter afgevoerd worden. Daarnaast worden hierdoor de bindweefsels, die cellulite veroorzaken, gerekt waardoor deze zachter worden en de huid minder omlaag trekken. Hierdoor vermindert cellulite aanzienlijk.

Vanwege het feit dat de behandeling pijnloos is, zijn er geen verdovingsprikken nodig. Daarnaast zijn er voor de cliënt geen beperkingen voor of na de behandeling. De behandeling kan gewoon tussen de dagelijkse bezigheden door uitgevoerd worden. De behandelmethode is ontwikkeld door wetenschappers verbonden aan de Harvard University en het Massachusetts General Hospital in Boston en wordt uitgevoerd met het Proshock Ice systeem. De behandeling is goedgekeurd en gecertificeerd door de Amerikaanse Food and Drug administration (FDA).

In ruim 17 jaar heeft Contour Kliniek veel ervaring op het gebied van cosmetische chirurgie opgebouwd. Ze is gespecialiseerd in onder andere (niet-operatieve) liposuctie behandelingen en behoort inmiddels tot de top van de Nederlandse markt. ‘Tijdens onze zoektocht naar een veilige behandelmethode voor het verwijderen van vet zonder te snijden met zichtbaar goede resultaten hebben wij o.a. CoolWave lipobehandelingen getest. Nadat wij de resultaten zelf hebben gezien hebben wij geconcludeerd dat de CoolWave lipo een hele mooie aanvulling is op onze behandelmethoden om lokaal vet te verwijderen. De resultaten zijn erg mooi en de reacties van onze cliënten zijn lovend. Met name het feit dat er geen herstelperiode is spreekt onze cliënten erg aan.’ zegt Paul Laarhuis, directeur van Contour Kliniek.

Door groeiende belangstelling krijgen non-invasieve behandelingen als alternatief voor de traditionele liposuctiebehandeling (ook wel liposculpture) steeds meer aandacht. Door de komst van CoolWave lipo biedt Contour Kliniek een zeer compleet aanbod aan behandelmethoden voor het verbeteren van contouren en het verwijderen van vet. Andere behandelingen die zij op dit gebied aanbiedt zijn liposuctie, liposuctie in combinatie met huidverstrakking, liposuctie in combinatie met het verwijderen van diepe cellulite en speciale behandelingen tegen lipoedeem. Ook ooglidcorrecties, borstvergrotingen en andere huidverbeteringen behoren tot onze behandelingen.

Contour Kliniek, gevestigd in Bussum en Amstelveen, introduceert CoolWave lipo op de Nederlandse markt. Dit is de nieuwste generatie, niet-operatieve behandelmethode waarbij niet alleen vetophopingen worden verwijderd, ook vermindert het cellulite aanzienlijk. De behandeling is pijnloos, kent geen herstelperiode, is veilig en FDA goedgekeurd.

Plaats een reactie