Coolsculpting: vet verliezen zonder dieet of operatie

Er zijn twee soorten vet, die zich in of rondom de maagstreek bevinden. De eerste soort is de vorm die ervoor zorgt dat je buikspieren niet meer zichtbaar worden en noemt men subcutaan vet en bevindt zich direct onder de huid en bovenop je buikspieren.

De tweede soort noemt men visceraal vet en die bevindt zich dieper in de buikspieren en rondom de organen. Visceraal vet zorgt bij bepaalde mannen voor het uitzettende “bierbuik” effect, waarbij de buik recht naar voren gaat staan en je aan de achterkant van een persoon niet ziet, dat hij zo’n dikke buik heeft. Dit vet voelt stevig en hard aan als je erop drukt. Tegen visceraal vet is maar één remedie: gezonder eten. Gezonder eten is zeker ook goed om je subcutane vet aan te pakken.

Coolsculpting is een methode om die laatste (subcutane) plekken aan te pakken die je irriteren.

coolsculpting

Van lovehandles tot onderkin

De Coolsculpting-methode is een niet-chirurgisch, pijnloos alternatief voor liposuctie. Het is een effectieve manier om vetcellen in je lichaam af te breken door ze bloot te stellen aan koeling. Zonder ook maar één keer op de operatietafel te liggen, wordt toch je vet vernietigd. Vervolgens zal het lichaam de vernietigde vetcellen op natuurlijke wijze afvoeren.

Wat je ‘probleemgebied’ ook is, de kans is groot dat de Coolsculpting behandeling uitkomst biedt . Veel voorkomende Coolsculpting behandelingen zijn de buik, heupen, benen, taille, love handles, kin en flanken. Maar ook vet rond de borsten (bij mannen) of de knieën en enkels kan met een Coolsculpting behandeling worden weggehaald.

Van je overtollige vet verlost worden zonder operatie is dus nu mogelijk. Daarnaast blijven de vetcellen ook echt weg. Hieronder lees je hoe het werkt.

Hoe werkt Coolsculpting?

Vet weg door gecontroleerde koeling

Coolsculpting (Cryolipolyse®) is het lokaal weghalen van vetcellen door middel van gecontroleerde koeling. Er zijn uit de wetenschap al talloze voorbeelden van de positieve werking die kou kan hebben op ons lichaam. Neem bijvoorbeeld een icepack voor overbelaste spieren en gewrichten. Precies die kennis vormt de stevige basis onder Coolsculpting.

Cryolipolyse methode

Cryolipolyse is een methode om vetcellen in het menselijk lichaam af te breken door ze bloot te stellen aan koeling. Vetcellen zijn veel gevoeliger voor kou dan ander lichaamsweefsel, en beginnen al te kristalliseren bij 4ºC. Daardoor kunnen deze heel gericht aangepakt worden. Op elk deel van het lichaam, dus niet alleen de buik en de flanken, maar ook bij een onderkin, de binnenkant van de dijbenen en rond de borsten of de enkels.

coolsculpting

Het is een methode om zonder operatie vet te vernietigen. Het principe is gebaseerd op gecontroleerde koeling van bepaalde lichaamsdelen ter verbetering van de lichaamscontouren. De blootstelling aan koeling veroorzaakt cel vernietiging van onderhuids vetweefsel, zonder schade aan te brengen aan ander omliggend weefsel. Vervolgens zal het lichaam deze op natuurlijke wijze afvoeren. De methode wordt gepresenteerd als een niet-chirurgisch alternatief voor liposuctie.

De voordelen ten opzichte van liposuctie

Coolsculpting vindt van buitenaf plaats, zonder operatie. Er is dus geen verdoving nodig, de kans op complicaties is minimaal en je kunt vrijwel direct je dagelijkse bezigheden weer oppakken. En omdat de afgestorven vetcellen geleidelijk door het lichaam worden afgevoerd, heeft de huid de tijd om elastisch mee te bewegen. Dat zorgt voor een mooier resultaat.

Voel je helemaal niets?

Nee, dat niet. Tijdens de behandeling wordt je huid vacuüm getrokken om de ondergelegen vetcellen te kunnen bevriezen. Zeker de eerste keer kan dit een beetje ongemakkelijk aanvoelen (hoeft overigens niet). En ook na de behandeling kan de huid nog beurs aanvoelen, dit verdwijnt binnen een paar dagen.

Snel resultaat

Een behandeling bestaat meestal uit een aantal cycles van een uur. Deze cycles kunnen vaak snel achter elkaar gepland worden, uiteraard afhankelijk van uw situatie. Direct na de bevriezing beginnen de vetcellen te kristalliseren. Het afvoeren door het lichaam duurt een paar weken, maar veelal is er na 10 tot 21 dagen al resultaat zichtbaar. Bij Coolsculpting centers gingen al 2.000 mensen je voor.

Niet nieuw

Coolsculpting komt nu pas echt in opmars in Nederland. Maar we kennen al sinds 2009 Coolsculpting de FDA goedgekeurde behandelingen uit. Uiteraard na uitgebreid onderzoek naar de effecten op het lichaam en de resultaten op de lange termijn. In Nederland gingen inmiddels meer dan 1.000 mensen je voor. In Amerika hebben al miljoenen mensen een Coolsculpting behandeling ondergaan. Het gebruik van de Cryolipolyse® techniek om vetcellen te bevriezen voldoet bovendien aan de strenge normen van de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA).

coolsculpting

Advertisement

1 gedachte over “Coolsculpting: vet verliezen zonder dieet of operatie”

  1. CoolSculpting Kliniek Nederland is de eerste CoolSculpting focuskliniek in Nederland. Behandelingen worden uitgevoerd door zéér ervaren specialisten met een uitstekende kwaliteit en een uiterst hoge klanttevredenheid. CoolSculpting Kliniek Nederland heeft vestigingen in o.a. Rotterdam, Amsterdam en Den Bosch. 085 – 2 730 730

    Beantwoorden

Plaats een reactie