Congres seksualiteit bij kinderen en jongeren met een chronische ziekte of lichamelijke aandoening

Dinsdag 3 februari is er in het Wilhelmina Kinderziekenhuis in Utrecht een congres met als onderwerp ‘Seksualiteit en Relatievorming’. Het congres richt zich op professionals die werken met kinderen en jongeren die opgroeien met een chronische ziekte of lichamelijke beperking: artsen, seksuologen, verpleegkundige, leerkrachten, ergotherapeuten, maatschappelijk werkers, transitiemedewerkers en diegenen die in opleiding zijn voor deze beroepsgroepen.

Zorgverleners die werken met deze jongeren en kinderen moeten soms zoeken naar relevante informatie over de specifieke gevolgen van hun aandoening voor de seksuele ontwikkeling en hebben behoefte aan handreikingen om dit onderwerp bespreekbaar te maken met ouders, jongeren en kinderen.

Tijdens de plenaire ochtendsessie zal kennis worden overgedragen. In de middagsessie zullen er diverse workshops zijn, waarbij het accent ligt op het uitwisselen van ervaringen en het toepassen van praktische handreikingen en vaardigheden.

Het congres wordt georganiseerd door het Universitair Medisch Centrum Utrecht (UMC Utrecht) in samenwerking met Stichting Seksualiteit bij handicap en ziekte, Erasmus Medisch Centrum Rotterdam, TransitieNet en Revalidatiecentrum De Hoogstraat in Utrecht.

Aanmelden via www.memybodyandyou.nl

Plaats een reactie